27 septembrie 2022

Două ședințe de lucru cu reprezentanții din domeniul turismului și cu cei ai mediului de afaceri românesc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT) s-au desfășurat marți, 9 august a.c, două ședințe de lucru, cu reprezentanții din domeniul turismului și cu cei ai mediului de afaceri românesc.

Prima întâlnire a fost prezidată de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, alături de secretarul de stat, Lucian-Ioan Rus, cea de-a doua fiind condusă de secretarul de stat, Florin-Sergiu Dobrescu, alături de directorul general al Direcției Antreprenoriat și Programe de Finanțare, Camelia Taină.

În cadrul primei ședințe, pe agenda discuțiilor s-a aflat o serie de subiecte precum avantajele acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul privat. Pe lângă acestea, au mai fost abordate prevederile Programului Național de Redresare și Reziliență referitoare la modul de întrebuințare a fondurilor acordate, aspecte legate de impozitare, dreptul de autor și drepturile conexe și metoda de încasare a taxelor, stadiul implementării măsurii HoReCa 2, elaborarea planului de acțiuni aferent Hotărârii de Guvern nr. 571/2019 privind strategia de dezvoltare a sectorului balnear și altele.

Referitor la demersurile întreprinse în vederea organizării târgurilor de turism și a schemei de minimis, ministrul antreprenoriatului și turismului a invitat persoanele interesate să participe la întâlnirile de consultare alături de membrii consiliului de brand național.
Proiectul de ordin privind modalitatea de avizarea a Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD) de către MAT se află în consultare publică, urmând să fie aprobat în cel mai scurt timp.

Cea de-a doua ședință a fost cu reprezentanții mediului de afaceri autohton și a avut ca scop clarificarea unor aspecte ce vizează implementarea programelor lansate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. S-au dezbătut subiecte care țin atât de partea financiară, cât și de procedurile care trebuie implementate și respectate în cadrul programelor.

Cele două întâlniri fac parte din seria consultărilor lunare, inițiată de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, fiind stabilite pentru fiecare zi de marți din a doua săptămână a lunii.

Sursa foto Guvern