Publicat: 15 Mai, 2014 - 19:24
Share

În 17 și 18 mai, la București 7000 de oameni din 50 de țări vor alerga însumat de două ori lungimea Ecuatorului la cea de-a treia ediție a Semi-Maratonului Internațional București

Asociația Bucharest Running Club anunță că peste 7000 de participanți din 50 de țări vor lua startul la cea de-a treia ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon, care are loc în zilele de sâmbătă 17 mai și duminică 18 mai de la 08.30 în Piața Constituției.

Vineri, 16 mai,  între orele 13:00-20:00 și sâmbată 17 mai, între orele 11:00-20:00, înscrierile vor continua în cadrul Sport Expo, spațiul special amenajat din Piața Constituției. Tot de la Sport Expo, participanții care s-au înregistrat deja online sunt așteptați să își ridice kit-urile de participare până în data de 18 mai, orele 8:00.
Favoriţii acestei ediţii pentru distanţa de semi-maraton – 21, 097 km sunt alergătorii de elită din Kenya, Maroc si Etiopia. Pentru a oferi o şansă egală de a urca pe podium, organizatorii vor premia categoria naţională la semi-maraton.

Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse, precum și primilor trei clasați din categoria participanților în scaune cu rotile, de asemnea, pentru fiecare cursă în parte.  Campionii de la cursele de semi-maraton (21,097 km), ștafetă (4 persoane X 5,27km) și individual (10,548 km) vor primi premii în bani, iar alergătorii de la Cursa Populară (2,9 km) vor primi premii în produse oferite de Petrom: playere multimedia portabile pentru alergătorii minori (cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani) și vouchere de carburant pentru alergătorii de peste 18 ani.  
Premiile de la cursele de copii, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, care vor alerga în data de 17 mai - zi dedicată pentru prima dată la ediția din acest an exclusiv curselor de copii - sunt biciclete, role şi echipamente sportive oferite de McDonald’s. De asemenea, se vor acorda premii speciale instituțiilor de învățământ, şcoli şi liceele care au înregistrat cel mai mare număr de participanți la ediția din acest an.

Traficul este închis sâmbătă, 17 mai între orele 9.00-14.00 pe Bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, pe ambele sensuri și Bd Libertății între orele 10:30-12:30.
Duminică, 18 mai, circulația auto este restricționată  între orele  6.30-15.00, iar cursele au loc pe următoarele trasee:
•    6:30 – 12:30: P-ța Constituției; Bd.Libertății între P-ța George Coșbuc și Splaiul Independenței; Bd. Unirii pe toată lungimea; Bd Decebal pe toată lungimea; Bd. Basarabia de la P-ța Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu Bd. Chișinău; zona Național Arena; Bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Damboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și P-ța Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu. 
•    11:45- 15:00: P-ța Constituției; Bd. Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; Bd. Unirii între P-ța Constituției și Bd Brătianu; Bd Națiunile Unite; St. Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Dâmboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu. 
•    8:30 – 10:00: străzile din jurul Palatului Parlamentului respectiv Bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, St. Izvor. 
Cursa Copiilor va avea loc pe 17 mai,  va avea loc pe bd. Libertăţii ȋntre 10,30 şi 12,30, pe 3 categorii de vârstă 6-7 ani, 8-9 ani şi 10-12 ani. 
“Suntem mândri să avem peste 340 de angajați Petrom la linia de start la ediția de acest an a evenimentului Petrom Semi-Maratonul Internațional București. Creșterea numărului de alergători a venit ca o reacție firească la popularizarea sportului de masă și iată, că după trei ani de la prima ediție a Semi-Maratonului se văd deja eforturile noastre. Încurajăm cât mai mulți alergători să vină alături de noi sâmbătă și duminică”, a declarat Ramona Zanfirescu – Head of Press Office OMV Petrom

„Vodafone susține și în acest an Semi-Maratonul Internațional București. Ne face plăcere să fim alături de toți concurenții care vor lua startul unuia dintre cele mai îndrăgite evenimente de atletism stradal din București. În calitate de partener de comunicații, vom oferi internet gratuit prin Wi-Fi în zona cortului Vodafone pentru toți cei prezenți. Mai mult, vom premia locurile 1, 2 și 3 la cursa "Ștafeta Vodafone", care va avea loc pe 18 mai, cu smartphone-uri performante LG G2 mini.” a spus Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit, Vodafone România.

“McDonald’s România crede în sport ca o modalitate de a încuraja tinerii și adulții să adopte un stil de viață echilibrat în viața lor de zi cu zi. Promisiunea companiei pentru un stil de viață activ se reflectă în inițiative ambițioase și în programe sportive care se adresează tuturor consumatorilor. De 19 ani, în România, McDonald’s este un partener de lungă durată al sportului, colaborează îndeaproape cu organizații sportive locale și susține mișcarea fizică.” au declarat reprezentanții McDonald’s România.

“ Anul acesta, aniversăm 555 de ani de la atestarea documentară a capitalei, iar Primăria Municipiului București organizează, în cadrul Zilelelor Bucureștiului o serie de evenimente care vor demara în luna aceasta cu SMIB și se vor încheia cu MIB, in luna octombrie. Primăria Municipiului București a oferit Clubului Sportiv Municipal, întregul sprijin necesar dezvoltării proiectului "Centrul de Copii si Juniori", prin care micii locuitori ai capitalei sunt încurajați să facă mișcare. Sper ca prin intermediul acestui proiect să încurajăm orice copil din capitală care dorește să practice un sport iar pe viitor să ne putem mândrii că Bucureștiul poate să ne ofere campioni naționali și la alte sporturi în afară de fotbal” a declarat Marcel Nicolaescu, Viceprimar General, Primăria Municipiului București.
 „Mulțumim partenerilor, sponsorilor și celor peste 500 de voluntari, al căror sprijin a făcut posibilă organizarea unui eveniment de o asemnea angergură: dacă însumăm kilometrii care vor fi parcurși de alergători în cadrul curselor, ajungem la  aproximativ 82.700 km – adică de două ori lungimea Ecuatorului. ”a declarat Valeria Racila van Groningen, Preşedinte Asociaţia Bucharest Running Club.

Companiile care fac posibilă a doua ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon sunt: Petrom – partenerul oficial care  dă şi numele semi-maratonului, adidas – sponsor tehnic, Volkswagen – sponsor şi  maşina oficială a PBIHM, Vodafone –partener comunicații, McDonald's – sponsorul Cursei Copiilor, Izvorul Minunilor – apa oficială a PBIHM, Isostar – energizantul oficial al PBIHM, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al PBIHM, , alături de sponsori eveniment World Class, Becel, Rexona, Sport Guru, Mega Image, City Grill, Hanul Berarilor, Global Relocation Service, Media Image.
Partenerii co-organizatori sunt Federaţia Română de Atletism și Primăria Municipiului Bucureşti, alături de partenerii instituţionali: Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, AIMS – Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Lungă Distanţă.
Partenerii media ce sprijină acest eveniment sunt: TVR, National TV, Cartoon Network, Europa FM, Itsy Bitsy, Men’s Health, revista Ioana, Casa Lux, Gazeta Sporturilor, Wall-Street.ro, Business Review, In Your Pocket, 121.ro, www.anunturisportive.ro, www.4run.ro, www.sport24h.ro.vrinceanu.ro

Parte din fondurile strânse vor fi alocate pentru programele derulate de organizațiile asociate: Hospice Casa Speranței alături de Viitor Plus, Little People, United Way, Light into Europe.