Publicat: 25 August, 2017 - 15:03
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Borș au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 12 persoane din Irak, Afganistan și Pakistan, care au încercat să iasă ilegal din țară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 25.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 04:00, au observat, pe direcția localității de frontieră Sântion, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 12 persoane, format din patru bărbați, o femeie și șapte minori, a fost oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Afganistan și Pakistan , cinci adulți, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, și șapte minori, cu vârste între 2 ani și 14 de ani, toți fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Cei în cauză au declarat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în apropiere de graniță cu un autoturism și intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză și au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.