5 iulie 2022

Douăzeci de migranţi, depistaţi ascunşi în automarfare la P.T.F. Borş I şi Nădlac II

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Nădlac II au depistat, ascunşi în două automarfare, douăzeci de cetăţeni din Afganistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, au efectuat pe sensul de ieşire din ţară controlul amănunţit asupra unui automarfar format din cap tractor, condus de un cetăţean bulgar. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei de motor, din Bulgaria. În urma efectuării controlului amănunţit asupra compartimentului pentru marfă al mijlocului de transport, în interior au fost descoperiţi, ascunşi, zece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, toţi bărbaţi, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean roman ce transporta anvelope pe ruta România-Portugalia, zece cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Zece de tone de deşeuri oprite la P.T.F. Borş II

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 10 tone de deşeuri constând în materiale de construcţii, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

În data de 21.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri constând în materiale de construcţii, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.000 kilograme de deşeuri constând în materiale de construcţii, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Imagini foto//video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie
BONDAR LAURA BEATRICE