27 ianuarie 2022

Douăzeci şi doi cetăţeni străini salvaţi din apele Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa au intervenit în sprijinul autorităţilor sârbe, pentru salvarea a douăzeci şi doi cetăţeni din Irak şi India care se aflau în pericol pe fluviul Dunărea. Migranţii, care navigau, pe întuneric într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase, au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârb, unde au fost preluaţi de autorităţile din ţara vecină.

În data de 01.11.2021, în jurul orei 22.40, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Şviniţa, judeţul Mehedinţi, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porţile de Fier I, de la Poliţia de Frontieră Sârbă care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcaţiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea.

Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea P.F.R. Astfel, la aproximativ 200 de metri de malul sârbesc al Dunării, în dreptul km. flv. 995 a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din douăzeci şi două de persoane, adulţi şi copii.

Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (şapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate.

În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, persoanele în cauză, cetăţeni din India şi Irak, au fost salvate şi duse în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluate de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră