21 mai 2022

Douăzeci şi doi de cetăţeni străini depistaţi la frontiera româno-ungară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, respectiv Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- judeţul Arad, au depistat douăzeci şi doi de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi în două automarfare şi într-un microbuz destinat transportului de persoane.

* În data de 11.04.2021, în jurul orei 13.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui microbuz de transport persoane înmatriculat în Bulgaria, cu destinaţia Belgia.

În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între zona destinată bagajelor şi bancheta din spate a autovehiculului, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani.

* În data de 12.04.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român, respectiv un cetăţean bulgar. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăţi din Germania şi Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului specific, în interiorul compartimentului pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi zece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România.

* De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat în acest sfârşit de săptămână mai multe grupuri, formate, în total, din opt cetăţeni străini, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, cu intenţia de a trece fraudulos graniţa cu statul vecin. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor specifice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc, Algeria, Libia şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto//video pe:// www.politidefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea

Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE