17 iunie 2021

Douăzeci şi şase de cetăţeni din Afganistan,Pakistan şi Libia, depistaţi la frontieră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad au depistat, în aproprierea liniei de frontieră, douăzeci şi cinci de cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Libia, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină.

Un alt tânăr din Afganistan a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascuns pe osia unui automărfar.

În data de 11.06.2021, ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de demarcaţie dintre România şi Ungaria, un grup format din douăzeci şi cinci de cetăţeni străini.

Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost aduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt douăzeci de cetăţeni din Afganistan, trei din Pakistan si doi din Libia, cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot azi, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale lemnoase pe ruta Bulgaria-Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, un tânăr din Afganistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE