5 octombrie 2022

Douăzeci şi şase de migranţi, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat douăzeci şi şase cetăţeni din India, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un autocamion încărcat cu frigidere.

Alţi zece cetăţeni străini care se deplasau pe jos către frontiera româno-ungară au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand.

* În data de 01.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci şi şase de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 15 cetăţeni din India, 8 din Afganistan şi 3 din Pakistan, majoritatea solicitanţi de azil în România.

* Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, zece persoane care se deplasau pe jos spre frontiera româno-ungară. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea: Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE