25 mai 2022

Douăzeci şi unu de cetăţeni străini, depistaţi în acest weekend, la frontiera cu Ungaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al frontierei Nădlac II au depistat 18 cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

Alţi trei cetăţeni din Algeria au fost depistaţi, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, in timp ce se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece pe jos în ţara vecină.

* În data de 11.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni turci. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau canapele, piese auto şi alimente pentru societăţi din Germania şi Franţa.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, optsprezece persoane. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt unsprezece cetăţeni din Siria, şase cetăţeni din Afganistan şi un cetăţean din Irak, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 de ani.

* În data de 13.06.2021, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, care încercau să treacă ilegal în Ungaria.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Doi cetăţeni români depistaţi la volanul unor autoturisme cu permise de conducere false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II au depistat doi cetăţeni români care conduceau autoturisme, folosind permise de conducere false.

* În data de 13.06.2021, în jurul orei 21.08, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în urmă cu doi ani, în timp ce se afla în Germania, plătind suma de 1.000 de euro.

* În data de 14.06.2021, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Lucrătorii noştri au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbaţii nu deţin permise de conducere şi au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea,
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE