Publicat: 12 Martie, 2020 - 18:23
Share

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a declarat că nu se pune problema închiderii Bucureștiului în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră.

„Nu discutăm despre posibilitatea închiderii orașului, ci despre faptul că nu există niciun argument de natură medicală pentru așa ceva”, a declarat doctorul Rafila.

„Noi ne găsim în această fază de încercare de a opri la porțile țării boala și în situația în care nu avem decât cazuri de import și transmitere locală. Atât timp cât funcționează această situație înseamnă că autoritățile de sănătate publică pot ține lucrurile sunt control la un nivel acceptabil. Transmiterea comunitară înseamnă practic circul cu un mijloc de transport se transmite boala, nu mai putem avea această trasabilitate, numărul de cazuri crește”, a explicat doctorul Rafila.

„Se întâmplă ca și la gripa sezonieră. Atunci trebuie să ne gândim la măsuri de limitare a răspândirii. Cum se face? În primul rând autoritățile monitorizează numărul de cazuri, văd pe unde apar.

Măsurile sunt distanțarea socială, înseamnă suspendarea unor cursuri în școli și universități. Limităm adunările publice, dar poate nu o să reușim să facem permanent acest lucru. Noi trebuie să putem să prelungim cât mai mult durata”, a mai spus şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti.

Informații privind intrarea Capitalei în carantină au început să circule în ultimele zile în mediul online, iar Grupul de Comunicare Strategică a transmis că este vorba de „informaţii false”.

Tag-uri Nume: