30 ianuarie 2023

Dr. Csillag Paul-Bogdan, noul medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dr. Csillag Paul-Bogdan, medic primar ATI – UPU-SMURD Sibiu, va fi noul medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Acesta a promovat concursul privind ocuparea funcţiei de medic şef UPU, care a avut loc în data de 12 ianuarie anul curent. Contractul, pe o perioadă de 4 ani, va fi încheiat în termen de maxim 15 zile de la data afişării rezultatului. Rezultatul concursului este disponibil pe pagina web a SCJU Sibiu la adresa: https://scjus.ro/wp-content/uploads/2023/01/Rezultat-concurs-medic-sef-UPU-13.01.2022.pdf .

Dr. Bogdan Csillag, în vârstă de 47 ani, este absolvent al Facultăţii de Medicină din Sibiu iar specializarea a obţinut-o la Târgu-Mureş şi Bruxelles. Şi-a început cariera ca voluntar SMURD şi are o experienţă de peste 20 ani ca medic atât în pre-spital, pe ambulanţele şi elicopterele SMURD cât şi în spital, în cadrul UPU SMURD Târgu Mureş şi UPU-SMURD SIBIU.

De asemenea, Dr. Csillag a lucrat timp de doi ani la Paris, în serviciul de urgenţă medicală al Brigăzii de Pompieri, unde a obţinut diploma de medicină de catastrofă. Este totodată medic voluntar Salvamont Sibiu şi formator în domeniul intervenţiei la evenimente cu multiple victime.

Dr. Bogdan Csillag lucrează în cadrul SCJU Sibiu din anul 2016 şi a mai ocupat funcţia de medic şef al UPU Sibiu în perioada aprilie – noiembrie 2020.

„Preiau conducerea UPU – SMURD Sibiu având convingerea că, împreună cu personalul acestui serviciu, vom face în continuare totul pentru a asigura pacienţilor noştri un act medical de calitate. Le mulţumesc colegilor pentru activitatea zilnică din acest domeniu dificil, şi de asemenea domnului dr. Roşca pentru eforturile făcute de-a lungul anilor pentru funcţionarea şi îmbunătăţirea Unităţii de Primire Urgenţe Sibiu”, a declarat Dr. Bogdan Csillag.

„Îl felicit şi îi urez succes dlui Dr. Bogdan Csillag în această misiune care nu va fi deloc una uşoară, urgenţa fiind cel mai fierbinte punct din cadrul unui spital, un serviciu care trebuie să gestioneze o adresabilitate foarte ridicată. Dr. Bogdan Csillag are de partea sa atât experienţa cât şi pregătirea şi sunt convins că va reuşi în tot ceea ce îşi propune. Noi, la nivel de management, ne vom ocupa de gestionarea eficientă a resurselor umane şi vom implementa, împreună cu noul medic şef al UPU, toate măsurile necesare pentru derularea optimă a activităţii din cadrul acestui serviciu”, a declarat Dr. Daniel Chelcea, managerul SCJU Sibiu.

Date suplimentare

Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu este unul dintre cele mai solicitate servicii, deservind un număr foarte ridicat de pacienţi. În 2022, la UPU Sibiu s-au înregistrat 66.819 de pacienţi, în creştere cu 13% faţă de anul anterior. Dintre aceştia, 15.374 au fost internaţi.

Sursa  foto Salvamot Sibiu