Publicat: 26 Aprilie, 2020 - 20:58
Share

Recomandări de bun simț din partea Dr. FAHEM YUNUS, șeful clinicii de boli infecțioase - Universitatea Maryland SUA:

„1 - Vom trăi foarte bine cu Covid 19 luni de zile, imunizându-ne natural cu toții.. Să nu negăm sau să intrăm în panică. Să nu ne facem inutil viața dificilă. Să învățăm să fim fericiți și să trăim cu acest fapt.
2 - Virusul nu-și va reduce efectul vara. E vară în Brazilia și Argentina, dar virusul se răspândește rapid.
3 - Nu poți distruge virușii C19 care-au pătruns în celule bând prea multă apă – doar vei merge des la toaletă.
4 - Spălarea mâinilor și păstrarea unei distanțe de protectie de 2 m este cea mai bună metodă de protejare împotriva virusului. Dacă nu aveți acasă un pacient C19, nu este nevoie să dezinfectați suprafețele din casă.
5 - Pachetele de marfă, pompele de benzină, cărucioarele de cumpărături sau bancomatele nu provoacă infecție. Spală-te pe mâini, trăiește-ți viața ca de obicei.
6 - C19 nu este o infecție alimentară. Acest lucru este asociat cu picături de infecție, precum gripa. Nu există niciun risc dovedit ca C19 să fie transmis prin comandarea de alimente.
7 – Ședințele de saună nu ucid virușii C19 care-au pătruns în celulă.
8 - Îți poți pierde temporar mirosul cu multe alergii și infecții virale obișnuite. Acesta este un simptom nespecific pentru C19.
9 - Odată ajunși acasă, nu trebuie să ne schimbăm urgent hainele și să facem duș! Curățenia personală este o virtute, nu paranoia.
10 - Virusul C19 nu zboară prin aer. Aceasta este o infecție-perfuzie care necesită un contact apropiat. Aerul este curat, te poți plimba prin grădini (păstrând distanța de protecție), prin parcuri și piețe.
11 - C19 nu distinge rasa sau religia, este transmis tuturor oamenilor.
12 - Este suficient să folosiți săpunul normal împotriva C19, nu neapărat săpunul antibacterian. Virusul, oricum, nu este o bacterie.
13 - Nu trebuie să-ți faci griji pentru comenzile tale de mâncare. Dar dacă vrei mai prelucrate, poți să le-ncălzești puțin la aragaz.
14 - Șansa de-a aduce C19 acasă cu pantofii și, ca urmare, să te-mbolnăvești este aceeași cu a fi lovit de fulger de două ori pe zi. Lucrez împotriva virusurilor de 20 ani - infecțiile prin picături nu se răspândesc așa!!!
15 - Nu poți fi protejat de virus prin consumul de oțet, sumac, suc și ghimbir! Poti sa il ti departe cu Red Reishi sau imunizarea organismului.
16 - Purtarea măștilor și mănușilor este o idee proastă; virusul se poate acumula pe mască și mănușă, se poate transmite ușor dacă-ți atingi fața și masca. Cel mai bine e să te speli pe mâini!!!”

HASSAN BELI – medic psiholog
''Uite, fă pe cineva care are 70 de ani să se uite, în fiecare zi, la știri cu dezastre, cu mesajul: "O să vină și la tine! O să vină la tine! O să vină și la tine!". Omul va muri în câteva luni. Aceste programe ne degradează sistemul imunitar prin stres și anxietate. Nu vă uitați la profesorii de medicină care s-au transformat în profesori de cutremur!
Cred că nu mai sunt multe de spus. Nu voi mai distribui nimic despre această epidemie. Repetarea acelorași lucruri nu face decât să ne distrugă calitatea vieții.”

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: