Publicat: 24 August, 2016 - 10:58

Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman ar fi declarat în faţa procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD.

"„Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituţiei, care le-au angajat că nu prea or să vină la serviciu la DGASPC Teleorman, în cadrul centrelor în care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman”. Aceasta este mărturia dată în faţa procurorilor de unul dintre angajaţii de la Biroul Resurse Umane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman în dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, luna trecută, alături de fosta sa soţie Bombonica, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. (...)  „Nici un angajat, nici şefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curajul să ceară explicaţii privitoare la absenţa de la serviciu a numitelor Botorogeanu Adriana  sau Stoica Anisia Niculina sau în legătură cu faptul că acestea doar încasau salariul şi lucrau în fapt la sediul PSD”, a arătat funcţionarul de la Resurse Umane", scrie adevarul.ro. 

"Practic, Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman, să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de  lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii", mai arată sursa citată. 

"Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile care I se aduc, Dragnea riscă până la 10 ani de închisoare. 
„Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”, a explicat Botorogeanu. Statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei", se mai arată în articolul adevarul.ro.