Publicat: 4 Octombrie, 2016 - 15:32
Share

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta din urmă a afirmat că după alegerile parlamentare din acest an nu va desemna un un premier urmărit penal sau condamnat.

”Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă că face ceea ce spune doamna președinte PNL. Să ieși înaintea alegerilor să spui pe cine ai prefera sau pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituția. În felul ăsta se va suspenda relația dintre el și românii la care face mereu apel. Partidul nostru va merge în alegeri și va vorbi cu românii. Ei vor decide cine trebuie să îi conducă. (...) Eu înțeleg că domnul președinte vrea în continuare acest guvern de tehnocrați care pregătește niște vânzări ale unor societăți de stat.Eu îi rog să fie mai ponderați că nu au nicio legitimitate să se apuce să vândă acum acțiunile unor societăți strategice. Asta ar trebui să îl preocupe pe președintele României”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă social-democrații iau în calcul suspendarea președintelui, dacă acesta nu va desemna un premier din cadul majorității parlamentare care se va forma după alegeri, liderul PSD a răspuns: ”Ca să aduc în discuție lucrul ăsta ar însemna ca eu să îl iau în serios când spune lucrul ăsta eu nu prea îl iau în serios”.

De asemenea, Dragnea a spus că Dacian Cioloș nu va fi susținut de PSD dacă își va asuma să continue guvernarea fără carnet de membru de partid.

”Cred că propunerea care va veni de la cei care vor câștiga alegerile, va fi acceptată de presedintele Iohannis. Am văzut că până acum a tăcut. Acum s-a hotărât să vorbească. Practic, intră în campania electorală. Și dacă e supărat, poate să mai pună niște copoi pe noi din instituțiile statului”, a mai declarat Liviu Dragnea.