Publicat: 31 Iulie, 2014 - 13:03
Share

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că dosarul Referendumului este de fapt un proces al democrației.

"Nici măcar nu știu dacă e procesul lui Liviu Dragnea, e procesul democrației, de fapt. Au murit oameni la Revoluție printre altele pentru a avea dreptul de a vota liber și de merge la vot. Faptul că cineva este trimis în instanță pentru că a cerut oamenilor să meargă la vot asta este de fapt un proces al democrației, pentru că, dacă Doamne ferește eu sunt condamnat, asta înseamnă că oricine conduce o campanie electorală trebuie să fie condamnat. (...) Eu am convingerea că niciun judecător din România nu va da curs unor aberații trecute de un procuror în rechizitoriu. (...) Eu nu cred că influența politică este în interiorul Înaltei Curți de Casație și Justiție, eu nu cred", a explicat Dragnea într-un interviu pentru DC News.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.