Publicat: 23 Noiembrie, 2015 - 17:34
UPDATE: Următorul termen a fost stabilit pentru 14 decembrie

UPDATE: ÎCCJ a anunțat că admite în totalitate probele solicitate de DNA și Liviu Dragnea. Magistrații  le consideră relevante cauzei. 

Instanța Supremă a admis ți alte solicitari de probe - audieri de martori, depunerea de diferite înscrisuri. Următorul termen a fost stabilit pentru 14 decembrie, când se va face audierea a doua dintre apelante, care au cerut sa fie reaudiate.

Preşedintele PSD  a arătat luni, în declaraţia dată la ICCJ în dosarul Referendumul, că "tinerii voluntari" care erau în sediul partidului în ziua referendumului ar fi cei ce au trimis sms-urile prin care oamenii erau îndemnaţi să iasă la vot, dar că nu crede că va mai recunoaşte cineva vreodată acest lucru. 

"Părerea mea este că acei tineri au compus şi trimis acele sms-uri despre care, repet, nu am avut cunoştinţă dar pot presupune că au fost date ca o reacţie la un alt tip de sms-uri ce se trimiteau atunci, prin care oamenii erau îndemnaţi să nu se prezinte la vot. Repet, este o părere personală a mea", a spus Liviu Dragnea.

La ieșirea de la audieri, șeful social-democraților a spus că în continuare crede în nevinovăția lui și în înțelepciunea instanței.

"În continuare cred în nevinovăția mea, în adevăr, în maturitatea și înțelepciunea instanței.  Tot ce am avut de spus, am spus în fata instanței și voi spune acolo", a declarat acesta/

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 15 mai 2015 la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost judecat alături de alte 74 de persoane pentru fraudele de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, însă decizia nu a fost definitivă.