Publicat: 22 Aprilie, 2015 - 17:42
Share

Update - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a rămas miercuri în pronunţare în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este judecat pentru fapte de corupţie. Instanţa va lua o decizie, pe fond, în 6 mai. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la ieșirea de la Înalta Curte, acolo unde s-a judecat un nou termen în dosarul Referendumului, că încă speră ca instanțele să ia hotărâri privind pedepsele și nu procurorii.

Liderul PSD a declarat că a fost destul de afectat de faptul că în sala de judecată s-au aflat oameni în vârstă, dar și femei tinere care au început să plângă.

„O ședință lungă, fiind atâți inculpați (..) n-am ce să comentez. În apărarea mea a spus foarte rațional apărătorul meu ales, eu am spus decât că susțin în continuare cu tărie nevinovăția mea. N-am găsit vreo probă prin care să se demonstreze că există faptele pentru care am fost trimis în judecată (..) Sunt deducții, îmi susțin nevinovăția și cred în ceea ce spun că acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită și periculoasă pentru democrația din democrație care va avea consecințe periculoase: unii cetățeni ar putea înțelege că dreptul la vot e o infracțiune (..) și nu vor mai veni să voteze. Cred că am adus suficiente probe de-a lungul procesului care vin în sprijinul afirmațiilor mele pentru a fi achitat.
 Mă abțin să fac alte afirmații, dar am rămas surprins și eu și avocatul de faptul că cineva își dă cu părerea în fața instanței într-un proces. Resping categoric, dacă ei își permit să se joace cu vorbele (..) orice afirmație de genul acesta pe care nu o probează.
Așteptăm să hotărască instanța, pentru că eu încă sper că instanțele hotărăsc, nu procurorii. Sunt destul de afectat că am văzut toți inculpații, oameni în vârstă, fete tinere care au început să plângă, asta mă afectează cel mai mult. După aproape 3 ani de proces nu mai ai emoții”, a declarat Dragnea.

Procurorii DNA au cerut, miercuri, închisoare cu executare pentru ministru.

Liviu Dragnea este judecat pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.