Publicat: 2 Iunie, 2016 - 08:39
Share

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, la Galaţi, că o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş nu este o opţiune la care să se renunţe total, însă, a subliniat, că este ultima opţiune.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a explicat că iniţierea unei moţiuni de cenzură implică multă responsabilitate din partea PSD, pentru că deşi este dorită de tot mai mulţi cetăţeni, poate duce la o situaţie de instabilitate şi mai mare.

"Pe de o parte, moţiunea devine deja o discuţie îndreptăţită pentru că în toată ţara creşte dorinţa cetăţilor pentru a pleca acest guvern, din foarte multe motive: agricultură, sănătate, fonduri europene, mediu, transporturi, etc. Pe de altă parte, este şi o mare responsabilitate din partea noastră. Eu ca preşedinte PSD nu-mi pot permite să vântur tot felul de scenarii înainte de a face o analiză sănătoasă, pentru că dacă în PSD eu am decis că acest guvern trebuie să pice, în momentul acela încep procedurile şi pică. şi ajungem în etapa în care ajungem la Cotroceni, la preşedintele Klaus Iohannis, neavând nicio garanţie că dumnealui va propune sau va desemna un guvern la propunerea noastră, riscând să ajungem într-o situaţie de instabilitate şi mai mare, cu o propunere care vine în Parlament, care să nu fie votată de noi, cu un guvern cu atribuţiuni limitate cum spune domnul Tăriceanu, eventual şi alegeri anticipate în preajma alegerilor la termen. Nu este o opţiune la care să se renunţe total, dar este ultima opţiune", a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că o decizie va fi luată după campania electorală pentru alegerile locale. "Încercăm să vedem după această campanie electorală, când ne putem aşeza să analizăm pe îndelete dacă prejudiciile, necazurile, greşelile, actualului guvern sunt atât de mari încât trebuie să luăm această măsură. Numai după ce vorbesc cu toţi colegii mei de partid şi cu colegii din alianţă atunci pot să anunţ o decizie care va fi şi decizia finală", a spus Dragnea.