Publicat: 17 Noiembrie, 2014 - 18:21
Share

Victor Ponta a fost un candidat bun și va fi în continuare un premier bun, a declarat, luni, vicepreședintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că partidul va trebui să analizeze cu atenție mesajul primit de la alegători prin înfrângerea suferită.  De asemenea, acesta a precizat că este posibil să se ajungă la excluderi din partid.

”Trebuie o analiză cum nu s-a făcut niciodată în PSD. Un mesaj pe care l-am primit ieri, de o asemenea dimensiune trebuie analizat cu atenție de partidul nostru pentru că e cel mai mare din România. Poate au fost solicitări din societate la care nu s-au dat curs, poate au fost întrebări la care nu s-a dat un răspuns, poate au fost abordări greșiet în interiorul parditului, poate au fost ezitări, poate ar fi trebuit să fie mult mai multă rigoare din partea partidului. Vom discuta săptămâna viitoare în comitetul executiv despre persoana care își asumă eșecul. Trebuie să vedem dacă partidul a scos maximul din ce trebuia să scoată”, a declarat Dragnea.

”Legea amnistiei poate să fie una din solicitările din societate la care nu s-au dat curs și poate fi una care a înclinat balanța. Nu spun acum cine ar trebui să plece. Aceste zile sunt importante, în care ies la iveală toți cei care au avut alt proiect în această campanie. Sunt lucruri care vor trebui tranșate definitiv dacă vrem să avem un partid care să poată să solicite funcția de președinte. E posibil să ajungem și la excluderi. Ne vom uita cu atenție la Cluj, ar fi putut fi altcineva președinte de organizațioe acolo care să stopeze acest val?! Ne vom gândi toți la ce s-a întâmplat și cu răbdare trebuie să ne asumăm ce s-a întâmplat”, a precizat vicepreședintele PSD.
 
”Ponta a fost un candidat bun și corect. A fost și este un premier foarte bun”, a subliniat el.

Dragnea a afirmat, de asemenea, că în urma alegerilor de duminică, societatea este divizată și este ”important ca în perioada următoare Victor Ponta, Klaus Iohannis și alți lideri politici să încerce să pună mai puțin gaz pe foc pentru că cea mai importantă este națiunea și o națiune divizată nu este puternică”.