13 august 2022

„Dragoni” – prima instalaţie interactivă pentru copii de la Teatrul Gong

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 1 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Dragoni”, o instalaţie interactivă pentru copii după un concept de Bobi Pricop şi Oana Micu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, de la ora 11:00, marcând Ziua Internaţională a Copilului. Agenda zilei de 1 iunie include şi o serie de ateliere de creaţie în curtea interioară a Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu, programul complet al evenimentelor fiind disponibil pe teatrulgong.ro.

„Dragoni” marchează o premieră absolută pentru teatrul românesc şi propune o experienţă senzorială ce îi transpune pe spectatori într-o nouă realitate. Spectacolul – instalaţie creat de regizorul Bobi Pricop şi scenografa Oana Micu îi invită pe cei mici să viseze, reinterpretând rolul teatrului ca un loc de joacă, ce suscită imaginaţia şi inspiră un sentiment de descoperire continuă. „În acest spectacol-instalaţie spaţiul basmelor este interactiv, provocându-i pe cei mici, şi nu numai, să pornească într-o aventură senzorială pe tărâmul fantastic al dragonilor şi prinţeselor. Fiecare poveste are universul ei, pe care copiii sunt invitaţi să îl experimenteze, construind, dezlegând enigme, explorând diversele mecanisme şi născociri scenice, traversând probe şi descoperind moduri de a fi împreună cu ceilalţi.”, completează regizorul Bobi Pricop, înainte de premiera de la Sibiu.

Construit pe texte de Andrei Dósa, într-un ambient sonor creat de Eduard Gabia şi folosind instalaţii interactive programate sub semnătura Mizdan, spectacolul de la Sibiu propune o experienţă itinerantă, în care grupuri formate din câte 10 spectatori vor descoperi, în paralel, un univers al legendelor, devenind totodată participanţi direcţi în poveste alături de Lucia Barbu, Paul Bondane, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Eliza Păuna, Raluca Răduca, Jenő Major (voce), Claudia Benchea, Stela Matioc, Diana Ribana şi Alexandra Stoica.

Noua producţie transformă atât sala de la etaj, cât şi sala studio a teatrului, într-un tur magic ce uneşte cele două săli într-una singură.

„Cu siguranţă că acest proiect a fost un tur de forţă atât pentru ateliere, cât şi pentru tehnicienii teatrului, având în vedere complexitatea montării tuturor elementelor de decor, a luminilor şi instalaţiilor video şi de sunet. Avem o echipă demnă de un teatru cu adevărat european, nu doar naţional.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Alături de Bogdan Dobre, asistent principal al scenografei, au lucrat Claudia Benchea, Florin Mureşan, Diana Ribana, Alexandra Stoica şi Adrian Vlad. Regia tehnică a spectacolului este asigurată de Stela Matioc, prezentarea instalaţiei fiind posibilă cu ajutorul operatorului de sunet Claudiu Rusu, maestrului de lumini Ionuţ Nasture, a operatorului video Horaţiu Dancu şi a maşiniştilor Andrei Arjoca, Lucian Ducu, Emil Predescu şi Patrick Voicu.

Spectacolul are o durată de aproximativ 40 de minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 4 ani. Biletele pentru reprezentaţiile de la Sibiu au fost puse în vânzare la sediul Teatrului Gong şi online, prin teatrulgong.ro. Fiind vorba despre un spectacol itinerant, participanţii vor fi împărţiţi în grupe de câte 10 persoane.

Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro.