17 septembrie 2021

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25), în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25) a plecat din portul militar Constanţa marţi, 6 iulie, pentru a se integra, în perioada 7-27 iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), pentru a executa misiuni de monitorizare a traficului maritim şi de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Gruparea SNMCMG-2 este alcătuită din nava de patrulare ESPS „Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG „Akcakoca” M-268 (Turcia) şi dragorul de mine „Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România) şi urmează să participe la Exerciţiul multinaţional „Breeze 21”, organizat de Forţele Navale Bulgare, în perioada 10-19 iulie.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forţei NATO de Reacţie (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” şi un detaşament de scafandri EOD.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari şi este comandat de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu.