Publicat: 13 Aprilie, 2017 - 15:19

După mai bine de cinci săptămâni în care a parcurs peste 2000 de mile marine, adică de trei ori lungimea Mării Negre, Dragorul Maritim 'Sublocotenent Alexandru Axente' a acostat miercuri, 12 aprilie, în Portul Militar Constanța.

Nava a executat misiuni sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), în cadrul Gruparea Navală Permanentă pentru Lupta Împotriva Minelor a NATO (SNMCMG-2) și a participat la Exercițiul Multinațional 'Poseidon 17', organizat de Forțele Navale Române, și la Exercițiul Multinațional 'Ariadne 17', organizat de Forțele Navale Elene, în Marea Mediterană.

A fost un program foarte condensat pentru marinarii militari români, pe parcursul căruia, aceștia și-au consolidat deprinderile de luptă împotriva minelor marine.

În timpul marșului de întoarcere, echipajul a recuperat o baliză hidro-meteorologică a R.A. Administrația Dunării de Jos, care eșuase în Marea Neagră, iar curenții marini au purtat-o în apele teritoriale ale Turciei.

Contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, comandantul Flotei, i-a întâmpinat, în Portul Constanța, pe cei 68 de militari, care prin intermediul căpitan-comandorului Decebal Ciobăniță, comandantul navei, au raportat: 'Misiune îndeplinită!'.