10 august 2022

Dragoş Tudorache: După ce stabilim în coaliţie cine este noul premier, tot atunci vom stabili şi un înlocuitor pentru ministrul Sănătăţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, a declarat vineri că vicepremierul Dan Barna a avut joi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa de Guvern și a explicat punctul de vedere al USR PLUS cu privire la revocarea ministrului Sănătăţii.

„A fost o întâlnire în care pur şi simplu preşedintele a vrut să înţeleagă poziţia exprimată de alianţa USR PLUS şi domnul Barna a explicat foarte clar poziţia şi raţiunile pentru care ne-am poziţionat în acest fel şi concluzia a fost ca începând de luni, cel mai probabil, în cadrul coaliţiei, să mergem şi să căutăm soluţiile… La acest moment nu suntem în punctul în care să desemnăm un nou ministru al Sănătăţii. (…) După ce stabilim în coaliţie cine este noul premier, tot atunci vom stabili şi un înlocuitor pentru ministrul Sănătăţii. Bineînţeles că în interior există discuţii, bineînţeles că acum căutăm cel mai bun candidat. (…) Ne vom pronunţa pe un nume pentru Ministerul Sănătăţii după ce în coaliţie, luni, vom discuta situaţia premierului Florin Cîţu”, a spus Tudorache, pentru Digi 24.