Publicat: 14 Noiembrie, 2014 - 08:29
Share

În cadrul Festivalului European de Teatru EUROTHALIA, în ziua de vineri, 14 noiembrie 2014, Teatrul German de Stat Timișoara prezintă spectacolul
„Făptași” de Thomas Jonigk, în regia lui Szabó K. István, la ora 18, în sala Teatrului German.

Echipa coordonată de regizorul Szabó K. István  îi reuneşte pe actorii Teatrului German Silvia Török, Rareş Hontzu, Olga Török, Richard Hladik, Enikő Blénessy, Daniela Török,  Radu Vulpe,  Isa Berger, Ioana Iacob şi Konstantin Keidel. Decorul şi costumele sunt creaţia scenografei Cristina Milea, muzica este compusă de Ovidiu Iloc, iar coregrafia este asigurată de Mălina Andrei. 
Autorul german contemporan Thomas Jonigk a scris numeroase piese de teatru, dar și librete, scenarii şi texte de proză. A lucrat ca dramaturg şi regizor la teatre şi opere din Berlin, Bonn, Dortmund, Viena şi Lyon. Jonigk a fost distins cu mai multe premii, printre care Premiul „Fundaţiei Autorilor Frankfurt” în 1993 sau premiul „Stücke” al Institutului Goethe în 1995. Regizorul Szabó K. István a studiat regia la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş. A montat numeroase spectacole pe scene de prestigiu, precum la Teatrul Național din Budapesta, la teatrele din Debrecen (Ungaria), București, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Sibiu, Piatra Neamţ, dar şi în Germania şi Statele Unite ale Americii. Este director artistic al Teatrului Szigligeti din Oradea.
Pentru piesa „Făptași”, Thomas Jonigk s-a inspirat dintr-o carte scrisă de Karin Jäckel, carte ce examinează cauzele subiectului central al piesei, anume abuzul sexual asupra copiilor. De ani de zile Petra este abuzată de către tatăl ei Erwin, iar mama ei Karin ignoră acest lucru. Magda îl violează pe fiul ei Paul, însă nimeni nu aude strigătele lui de ajutor. Destinul similar îi aduce faţă în faţă pe cei doi copii, care se străduiesc, cu mai mult sau mai puţin succes, să pună capăt abuzurilor părinţilor.
Pentru festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
-    la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar:    Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
-  cu o oră înainte de începerea spectacolelor, la sălile de spectacol.
-    online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro.Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.