Publicat: 20 Februarie, 2017 - 14:52
Și replica la replică

Urmare a articolului ”Zi de doliu pentru ”prietenii” de la ROMSILVA: FSC retrage certificarea Schweighofer” publicat în ediția online a agenției Amos News în 17 februarie a.c., la ora 13:40, facem următoarele precizări.

            Știrea la care faceți referire nu privește activitatea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, ci ține de retragerea certificării unei companii private de către organizația Forest Stewardship Council. Alăturarea cu rea voință a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în această știre, precum și afirmația că ”decizia afectează ”sentimentele” de amiciție dintre factori de răspundere din RNP – Romsilva și oficiali ai companiei austriece, pe care s-a bazat o lungă colaborare ilegală” este falsă și extrem de gravă, aducând prejudicii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

            În ultimii trei ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu a avut nicio relație contractuală cu firma Holzindustrie Schweighofer, iar aceasta a participat la unele dintre licitațiile publice organizate de Direcțiile Silvice, ca oricare dintre firmele autorizate să participe la aceste licitații publice și transparente.

            Astfel, în prima jumătate a anului trecut, Holzindustrie Schweighofer a achiziționat 0,42% din masa lemnoasă scoasă la licitațiile publice de către Direcțiile Silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

            Vă rugăm să faceți precizările necesare și, pe viitor, ne rezervăm dreptul de a apela la căile legale de recuperare a prejudiciilor create de articole care conțin informații false sau afirmații tendențioase.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

 

București, 20.02.20

 

Post Scriptum: Replica la replică (fără comentarii)

 

INTERVIU Pahonțu (Romsilva): Tăierile ilegale din pădurile statului reprezintă 0,5% din recoltări; ne dorim o imagine corectă pentru Romsilva

miercuri, 14 Dec 2016, 13:23  •  

AGERPRES: Dar relația dvs. cu fostul director de achiziții al companiei Schweighofer? S-a vehiculat în spațiul public că sunteți un apropiat al acestuia. 
Ciprian Pahonțu: Este o relație normală. L-am cunoscut de 10 ani de zile. Dacă aveam ceva de ascuns nu glumeam cu el pe Facebook. Nu vreau sa comentez ce a apărut în presă. Dacă aveam ceva de ascuns, nu afișam într-un spațiu public, iar pe acest fost director îl cunoaște tot sectorul silvic, pentru că este în sector de mulți ani de zile. Deci nu am avut nimic de ascuns, nu am avut nicio relație anormală și cu siguranță prin transparența pe care o demonstrez nu am nimic de ascuns.