Publicat: 9 Iulie, 2013 - 11:51
Share

Profesorul din Drobeta Turnu Severin suspectat ar fi luat mită la bacalaureat, de la domiciliul căruia au fost ridicaţi 15.000 de lei şi 2.500 de euro, a fost reţinut, luni noapte, iar alţi trei profesori, între care şi fiica acestuia, sunt cercetaţi în libertate, pentru fapte de corupţie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi au emis, luni noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele profesorului de limba română Marius Arbănaş, acuzat că ar fi luat mită pentru a facilita mai multor elevi promovarea bacalaureatului, alţi trei profesori fiind cercetaţi în stare de libertate pentru fapte de corupţie.

Apărătorul profesorului Marius Arbănaş, Marian Valon, a declarat că singura reţinere a fost în cazul clientului său, ceilalţi trei profesori audiaţi luni noapte fiind cercetaţi în stare de libertate.

"Nu se consideră vinovat. S-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. În ceea ce mă priveşte pot să afirm că nu sunt probe", a spus Valon.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Mehedinţi, Remus Luca, a declarat că profesorul reţinut împreună cu cei trei dascăli cercetaţi în stare de libertate sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită.