Publicat: 1 Februarie, 2019 - 11:45
Share

Transporturi de peste 800 kg de cannabis din Spania în Germania, cu implicarea unor cetăţeni români

Liderul unei reţele de contrabandă cu droguri (cetăţean german), precum şi alţi membri ai grupării infracţionale (dintre care 3 cetăţeni români) sunt arestaţi, în Germania.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că au existat, în trecut, 8 transporturi, fiecare a câte 100 kg cannabis, din Spania spre Koln şi Berlin.

Droguri "camuflate" printre piersici

Ancheta a pornit de la o captură de 120 kg. de cannabis, realizată de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt. Descoperirea a fost făcută la data de 28 august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control efectuat asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici.

Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Droguri "camuflate" printre pepeni

Poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania au intrat pe fir şi au constatat că, la nivel internaţional, exista o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

În baza delegării D.I.I.C.O.T., poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe, în vederea strângerii probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Koln.

Aceştia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 kg. de cannabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani. 

"Creierul" reţelei a fost arestat

În urma cercetărilor realizate prin cooperare poliţienească internaţională s-a reuşit identificarea liderului grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani. Acesta a fost arestat în 10 ianuarie 2019, la Koln.

Au fost efectuate şase perchezitii domiciliare şi la sediul firmelor din Koln, Konigswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşina de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Koln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar. 

De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv. Investigaţiile continuă. Comunicat de presă - Poliţia Română

 

Tag-uri Institutii: