Publicat: 18 Ianuarie, 2019 - 10:47

În data de 17 ianuarie 2019 procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat prinderea în flagrant a 3 persoane de sex masculin, cetăţeni români, în Punctul de trecere a frontierei Borş - România, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis şi 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud pe baza mandatelor de aducere, fiind suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat - prev. de art. 367 alin. 1 şi 2 din C.pen, trafic de droguri de risc - prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen. şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc, fără drept - prev. de art. 3 al. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat, în aceeaşi cauză penală, 10 percheziţii domiciliare la locuinţa a 4 suspecţi şi a altor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la locuinţele în cauză au fost descoperite alte cantităţi de droguri de risc - canabis şi mare risc - cocaină, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

De asemenea, au fost descoperite şi indisponibilizate în vederea cercetărilor sume de bani, bijuterii, aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri, etc.) despre care există date că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor sau provin din săvârşirea acestora sau din valorificarea produsului infracţional, precum şi 3 autoturisme bănuite că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

Cei trei inculpati prinşi în flagrant, precum şi un al patrulea inculpat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de 18.01.2019 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul SCCO BN, IPJ Bistriţa-Năsăud, BCCO Cluj Napoca, SCCO Maramureş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistriţa-Năsăud, SAS Bistriţa-Năsăud.

Precizăm că până la soluţionarea definitivă a cauzei, persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT