Publicat: 14 Martie, 2014 - 11:28

Premierul Victor Ponta efectueaza, vineri si sambata, o vizita oficiala in Georgia, prima de acest gen la nivel de prim-ministru in aceasta tara.

Premierul Victor Ponta s-a oprit în această dimineaţă la Chişinău unde a avut o discuţie de circa 30 de minute cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Ponta a spus că doreşte ca liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni să aibă loc până la 25 mai.

Victor Ponta a mai declarat:
"Mi-am propus să mă opresc la Chişinău de câte ori merg spre Est.
Am trecut în revistă proiectele comune.
Am vorbit despre aplicarea noilor reguli de acces în spaţiul european, fără vize. Marţi sunt la Atena, Grecia deţine preşedinţia UE. Până la 25 mai, cetăţenii români să intre în toată Uniunea Europeană fără vize.
Am discutat situaţia din Ucraina.
Vreau ca România să fie cel mai mare sprijinitor al Republicii Moldova.
Eu spun de fiecare dată: România este membră a NATO şi a UE, când eşti în parteneriat te coordonezi cu partenerii. Singuri, de capul nostru, nici nu ar fi bine să luăm măsuri.
Nu există şi nu cred să existe (ameninţări la adresa Republicii Moldova). Nu este diplomatic să răspund la întrebări cu "dacă"."

După scurta vizită în Moldova, Ponta va pleca spre Tbilisi, capitala Georgiei, unde efectuează o vizită oficială de două zile.

In Georgia, Victor Ponta va fi primit de presedintele georgian, Giorgi Margvelasvili, si va avea convorbiri cu omologul sau, Irakli Garibasvili.

De asemenea, va avea o intrevedere cu presedintele Parlamentului, David Usupasvili.