Publicat: 2 Septembrie, 2013 - 07:58
Share

ActiveWatch, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ in România (OPTAR) și Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) invită la dezbaterea Drumul public este al tuturor ce va avea loc marți, 3 septembrie 2013, începând cu ora 11, la sediul ActiveWatch (Calea Plevnei, nr. 98, bloc 10C).


Dezbatere va fi centrată pe relația dintre conducătorii vehiculelor transportului public (RATB si TAXI) și ceilalti participanti la trafic. Având în vedere că în ultimul timp au existat o serie de incidente in care au fost implicati conducatorii profesionisti implicati in transportul public, organizatorii consideră că trebuie identificate sursele problemelor. Antagonizarea celor două categorii nu face altceva decât să aducă prejudicii de imagine orasului, precum și scaderea sigurantei rutiere pe drumurile publice.

La dezbatere au fost invitați conducerea RATB, reprezentanți ai Poliției Rutiere București, reprezentanți ai firmelor de taximetrie, reprezentanți ai sindicatelor transportatorilor publici (Asociația Profesională a Transportatorilor, Sindicatul Național al Taximetriștilor Independenți), precum și Primarul General al Capitalei.

Având în vedere:
- actualele condiții de infrastructură, prin desființarea pistelor de bicicletă (în baza ilegalității acestora)
- practica din statele europene de împărțire a primei benzi între bicicliști și transportul public,
- lipsa benzilor dedicate transportului public

este necesar ca cele mai eficiente moduri de transport urban (bicicleta, RATB si TAXI) sa fie promovate, in beneficiul orasului si al cetatenilor.

Cresterea sigurantei rutiere este un pas important in cresterea calitatii vietii. Consideram ca este in interesul direct al participantilor de a rezolva problemele si de a contribui astfel la dezvoltarea durabila a orasului in scopul cresterii calitatii vietii in Bucuresti.