Publicat: 19 Aprilie, 2016 - 09:56

Luni 18 aprilie 2016, în Sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a debutat ediția a VII-a a Concursului 'Drumul spre celebritate', proiect educațional organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Asociația 'Pro Valores', Radio România Cultural, ExcesMusic și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. La acestă primă etapă invitat special a fost profesorul și pianistul concertist Vlad Dimulescu.

Ca spectatori și jurați au participat 93 de elevi ai Școlii gimnaziale nr. 56 'Jose Marti', care într-o săptămână de școală altfel încearcă să profite de programul 'Să știi mai multe, să fii mai bun!'.

Etapa dedicată pianului a fost câștigată de Leona Crasi, care a impresionat prin interpretarea unor lucrări de: Mozart și Prokofiev. Ea a obținut 36 din cele 186 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi și de juriul de specialitate din care au făcut parte: Beatrice Todireanu — director al Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului,  compozitoarea Diana Gheorghiu, reprezentant al ExcesMusic și Cristian Marica — realizator Radio România Cultural.

Leona Crasi are 19 ani. Este din Iași. A studiat la Cluj, în SUA și acum este studentă a Royal Academy of Music din Londra, unde-l are maestru pe Colin Stone. A participat la numeroase cursuri de măiestrie, a obținut premii la concursuri desfășurate în Marea Britanie, SUA, dar și la București și Cluj. A susținut recitaluri la Londra, la Birmingham, la New York, în Baltimore.

Mâine, 19 aprilie 2016, se vor desfășura două etape din Concursul 'Drumul spre celebritate'. La ora 12, vor intra în competiție chitariștii. În urma preselecțiilor, vor participa tineri muzicieni din Albă Iulia, Ploiești, Zărnești și București.

Invitat special va fi profesorul Liviu Georgescu — președintele Festivalului Internațional de chitară de la Sinaia.  La ora 15 este programată etapa dedicată formațiilor camerale, la care vor lua startul tineri artiști din Iași, Botoșani, Bacău, Vorona Mare și Roman, iar invitată special va fi Verona Maier —prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București.

Așadar sunteți invitați să participați la descoperirea tinerilor muzicieni talentați de astăzi și să fiți martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

FINALA Concursului Drumul spre celebritate va avea loc vineri 22 aprilie 2016, de la ora 15, iar intrarea publicului va fi liberă.