2 iulie 2022

DSVSA Alba a lansat procedura de atribuire a contractelor de concesiune a serviciilor medicale veterinare publice vacante

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a lansat procedura de atribuire a contractelor de concesiune a serviciilor medicale veterinare publice, de interes naţional, pentru 33 de circumscripţii sanitare veterinare vacante. La procedură pot participa medicii veterinari de liberă practică organizaţi în condiţiile legii care doresc să contracteze activităţi sanitare-veterinare publice şi de identificare a animalelor.

Directorul executiv al DSVSA Alba, dr. Vasile Spînu, îi încurajează pe toţi medicii veterinari, care doresc să concesioneze una dintre circumscripţiile vacante, să participe la procedura de achiziţie publică. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Medicilor Veterinari Alba, reprezentat de dr. Ioan Tomuşcă, îi asigurăm de întreaga noastră colaborare în ceea ce priveşte efectuarea serviciilor medicale veterinare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Astfel, pe site-ul DSVSA Alba au fost publicate toate informaţiile referitoare la întreaga documentaţie care trebuie depusă, după cum urmează: Procedura proprie de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 alin. (2) din ordonanţa guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; anunţul de concesiune, model cadru de contract; instrucţiunile pentru ofertanţi; formulare, criterii de calificare dar şi caietele financiare şi anexele financiare – la fiecare dintre cele 33 de circumscripţii vacante. Acestea pot fi găsite accesând secţiunea „Despre DSVSA Alba” şi apoi subsecţiunile „Informaţii de interes public” şi „Achiziţii publice ale DSVSA” (http://alba.dsvsa.ro/despre-dsvsa/achizitii-publice-ale-dsvsa/?fbclid=IwAR27WU36g0rV0YO-BrL2f4dL7nMT1R6coK5X85h-48oGuQ5QsLXPuRJ00qE pentru a vizualiza întreaga documentaţie pe site-ul DSVSA Alba). Anunţul privind procedura de achiziţie a fost publicat şi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la secţiunea „Anunţuri publicitare”.

Circumscripţiile sanitar-veterinare din cadrul judeţului Alba, pentru care a fost lansată procedura de achiziţie publică, sunt: Abrud, Albac, Arieşeni, Berghin, Bucium, Cergău, Cetatea de Balta, Crăciunelul de Jos, Cricău, Daia Română, Doştat, Fărău, Horea, Ighiu, Livezile, Lunca Mureşului, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ocoliş, Petreşti, Poşaga, Rădeşti, Sălciua, Săliştea, Sâncel, Sebeş, Şona, Şpring, Teiuş, Tiur, Vadu Moţilor şi Valea Lunga.

Reamintim că judeţul Alba este împărţit în 70 de circumscripţii sanitare-veterinare care acoperă toate cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale. Dintre acestea, cele menţionate mai sus au contractul cadru expirat.

Medicii veterinari de liberă practică au posibilitatea să se înscrie la procedura de achiziţie timp de 10 zile. Astfel, ofertele pot fi depuse până în data de 12 octombrie 2021, ora 10.00. Acestea se depun la registratura DSVSA Alba (Alba Iulia, str. Lalelelor, nr. 7A).

Medicii de liberă de liberă împuterniciţi care vor fi desemnaţi câştigători vor încheia cu DSVSA Alba un contract de concesiune pentru următoarele 48 de luni şi vor efectua acţiuni sanitare veterinare publice de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, conform Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul de presă al DSVSA Alba