Publicat: 23 Martie, 2020 - 13:02
Share

Incepând din data de 23.03.2020 la nivelul DSVSA Covasna au fost luate următoarele măsuri :

1. Restricţionarea circulaţiei persoanelor :

a. Personalul DSVSA va efectua munca de acasă.

b. Se va deplasa la sediul DSVSA numai personalul care are activităţi stringente, care nu se pot amâna, realizabile numai la sediu.

c. Nu mai avem program cu publicul, decât telefonic (0267.351.712 între orele 8,00 - 14,00, sau la nr. 0722.700.699) sau prin email la adresa office-covasna@ansvsa.ro.

d. Nu se mai eliberează paşapoarte pentru bovine decât în caz de export, în baza unei liste trimise electronic numai de către firma exportatoare (şi nu proprietarul de animale !!!) până vineri, urmând ca paşapoartele să se ridice de firma exportatoare de la sediul DSVSA luni între orele 12,00-14,00.

e. Medicii veterinari de liberă practică pot trimite acte la DSVSA numai prin sistem electronic şi pot ridica formulare (prin sistem închis, prin poarta închisă) de la sediul DSVSA luni între orele 12,00-14,00.

f. Eliberarea altor acte se suspendă.

2. Nu se primesc probe pentru analize de laborator decât în cazurile de suspiciune pesta porcină, influenţă aviară, boala vacii nebune sau probele de autocontrol pentru alimente acolo unde este imperios necesar. Restul probelor recepţionate până la această dată vor fi stocate pentru a fi lucrate la o dată ulterioară.

3. Supravegherea sanitar-veterinară a abatoarelor, a unităţilor de procesare a alimentelor, a depozitelor este asigurat de personalul DSVSA specializat.

4. La circumscripţiile sanitare veterinare oficiale teritoriale se asigură permanenţă telefonică. La sediul fiecărei circumscripţii sunt afişate telefoanele de serviciu.

5. Medicii veterinari de liberă practică, care asigură asistenţa veterinară pe teritoriul judeţului Covasna vor efectua numai intervenţiile de urgenţă.

6. În cazul suspiciunii unor boli transmisibile la efectivele de porci (mistreţi) şi păsări se anunţă imediat medicul veterinar de liberă practică care va lua legătura cu DSVSA Covasna.

Director executiv,

Dr. SIKO BARABASI Sandor
 

Tag-uri Institutii: