Publicat: 23 Noiembrie, 2014 - 15:11

Sâmbătă, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, iubitorii de muzică bună au beneficiat de un triplu regal, reprezentat de lansarea celui de-al doilea volum al istoriei legendarei trupe Phoenix, reeditarea primului volum şi lansarea celui mai nou album al formaţiei, "Vino, Ţepeş!", eveniment la care au participat autorul cărţii şi geniul din spatele fenomenului Phoenix - Nicolae Covaci - împreună cu unul dintre colegii săi, Valeriu Sepi, şi Costel Postolache, Managing Partner al editurii Integral, la care au fost publicate cele două volume.

 

Autorul celor două volume ("PHOENIX. Însă eu, o păsăre…" și "PHOENIX. Giudecata înțelepților") a vorbit despre noua sa carte, care prezintă istoria trupei din momentul fugii în Occident şi până în prezent şi conţine 51 de capitole, dintre care unele scrise de alte persoane, strâns legate de evoluţia trupei, care contribuie la o redare cât mai obiectivă şi cu acurateţe a legendei Phoenix.

Numărul de capitole are o semnificaţie deosebită - 51, acesta reprezentând trecutul - cele 50 de persoane care au făcut parte, de-a lungul timpului, din îndrăgita formaţie - şi viitorul, ultimul capitol fiind scris de Flavius Hossu şi de Andrei Cerbu, cei mai tineri membri ai trupei, în vârstă de doar 13 şi respectiv 12 ani, tinerele genii care reprezintă viitorul trupei.

În afară de cele două volume, care, pe durata Târgului Gaudeamus, sunt disponibile la preţul de 60 de lei, cu o reducere de 20 de procente, cei prezenţi au stat la coadă pentru a cumpăra şi noul album al trupei, "Vino, Ţepeş!", care conţine piese cu o deosebită încărcătură emoţională, inspirate din istoria poporului român, evocând momente şi personaje importante, compuse pe textele unor importanţi poeţi ai literaturii române şi ale lui Nicolae Covaci.

Atât volumul "PHOENIX. Giudecata înțelepților", cât şi noul album, "Vino, Ţepeş!" dovedesc clar veridicitatea declaraţiei lui Nicolae Covaci, că trupa Phoenix este "blestemată să renască", prin muzica sa, aceasta contribuind la renaşterea spirituală a poporului român.

Cele două volume, disponibile şi astăzi, cu reducerea de 20 la sută, la standul Editurii Integral de la Romexpo, de la Târgul Gaudeamus, vor fi disponibile, ulterior, pe site-ul editurii, eintegral.ro.

Deosebitul eveniment s-a încheiat cu o sesiune de autografe, oferite de Nicolae Covaci şi de Valeriu Sepi fanilor care aşteptaseră cu nerăbdare dubla apariţie - a cărţii lui Nicolae Covaci şi a noului album Phoenix, ce reprezintă renaşterea legendarei trupe, care reuşeste să trezească, de fiecare dată, prin muzica sa, mândria naţională în inimile ascultătorilor.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 44.475374, 26.0641032