27 octombrie 2021

DUELUL VIORILOR Turneul DUELUL VIORILOR revine la Ploieşti în 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

DUELUL VIORILOR Turneul DUELUL VIORILOR revine la Ploieşti în 2021, cu ediţia a zecea, marţi, 5 octombrie, de la ora 19.00.

Pe scenă vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud şi Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca şi Ploieşti, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.

Longevitatea întâlnirilor duelistice purtând semnătura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu, Horia Mihail – pian, începute în 2011, depăşeşte aşteptările multora. Atunci, cei doi muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru supremaţie a familiilor celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius şi Guarneri reîntâlnindu-se an de an, cu excepţia anului 2020.

Privind înapoi la cele zece ediţii, ne reamintim că Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru reprezintă o generaţie de forţă a artei violonistice româneşti aflată acum în deplină maturitate, că sunt doi muzicieni care au demonstrat în aceşti ani că ştiu să depăşească orgoliile unicităţii personalităţii artistice, ducând acest proiect din cele mai mici oraşe ale ţării în care ne aflăm, până la Carnegie Hall din New York şi demonstrând astfel că muzica şi arta pot face ca în mod potenţial aceste limite să nu mai existe.

Viaţa lor concertistică merge mai departe, la fel cea pedagogică, de-a lungul unei stagiuni, zilele în care cele două viori rămân să se odihnească în cutiile lor sunt, practic, inexistente. Pentru concertele anului 2021, au ales un program extrem de atractiv pentru public, Liviu Prunaru etalând sunetul viorii Stradivarius „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru punându-l în valoare pe cel al viorii Guarneri del Gesu „Catedrala”, partea rezervată duelului arbitrat, ca de obicei, de pianistul Horia Mihail cuprinzând unele dintre cele mai populare lucrări abordate în ediţiile anterioare.

Concertul se va desfăşura cu public iar biletele pentru acces fizic în sală pot fi cumpărate online de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/duelul-viorilor-editia-a-x-a-5-octombrie-2021/ sau de la Casa de Bilete a Filarmonicii, str. Anton Pann nr. 5. Detalii şi rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744.

ATENŢIE! În contextul creşterii incindenţei cazurilor de SARS-CoV-2, participarea la concertele Filarmonicii „Paul Constantinescu”, se va face în condiţii speciale. Astfel, în funcţie de momentul sosirii veţi fi conduşi de către voluntarii responsabili cu plasarea către locurile disponibile. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe toată perioada derulării concertului. Pentru că incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 3/1.000, prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV 2 nu mai vechi de 72 de ore, prezentarea rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau scanarea codului QR de pe certificatul verde digital sunt obligatorii.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm la concerte!