Publicat: 15 Iulie, 2019 - 00:05

Institutul Oncologic Bucuresti a sarbatorit joi, viata, generozitatea si speranta! Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Nationale au daruit copiilor internati la institut dulciuri bio, jucarii, rechizite, dar si zambete si imbratisari. Este vorba despre o implicare a voluntarilor CMN in evenimentul “Macii rosii”, organizat de membrii Asociatiei “Pavel”.

"Azi, sunt leul curajos care te mananca pe tine. Da, stiu multe, pai daca eu fac povestile, trebuie sa le stiu tot eu. Toate povestile sunt povestile mele preferate. Daca ar fi sa ii cer ceva lui Dumnezeu e sa ma duc acasa si sa nu mai vin niciodata aici", a spus Andrei, un pacient. 

Iuliana Ghidu, Director Executiv Asociatia Pavel, a afirmat: "Asociatia Pavel nu face doar petreceri, dar face si petreceri pentru ca trebuie neaparat sa ne si bucuram cat mai des si sa sarbatorim cat mai des pentru ca avem motive, motive ca ne facem sanatosi".

Dr. Anca Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic Bucuresti, a punctat: "Sunt copii care stau cu lunile in acest spital, noi avem aici si scoala din spital, suntem, cred, singurul loc in care se face scoala in spital si e foarte important pentru ei. Evenimentul de 1 Iunie a fost unul, acesta este al doilea eveniment din aceasta vara. La aceasta sarbatoare nu vin numai copii internati, vin si copiii care au fost pacienti si acum sunt in remisiune sau sunt vindecati". 

Mihai Mugur Toader, primarul Sectorui 2 Bucuresti, a declarat: "Gasim si am promis ca vom gasi modalitati prin care sa ii sprijinim si in acelasi timp sa incerc si prin Asociatia Municipiilor sa fac lobby pentru anumite modificari mici, modificari legislative, in sensul in care, sa ni se permita si noua ca in limita posibililitatilor si bugetele pe care le avem sa putem sa sprijinim financiar si in situatii de urgenta astfel de institutii (Institutul Oncologic Bucuresti - n.r)".

Danut Pruna, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a specificat: "Desfasuram foarte multe activitati social-filantropice, aici, la Institutul Oncologic Bucuresti, activitati care se adreseaza atat copiilor, dar si adultilor. Deci, tuturor categoriilor de varsta. Astazi, aici am venit pentru a doua oara, am participat si anul trecut la „Macii Rosii”, o activitate la care participa foarte multe asociatii. Ma bucura foarte mult pentru ca ne dam cu totii mana pentru a veni in sprijinul acestor copii, pentru a-i scoate din saloane si a-i aduce in mijlocul personajelor din desenele animate, in mijlocul jucariilor, in mijlocul tuturor acestor lucruri frumoase".

Evenimentul “Macii rosii” a fost presarat cu multe momente vesele si de relaxare pentru micutii pacienti: Sofia, artist si voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a spus: "Cant la flaut, am absolvit „Scoala de muzica” acum 1 an si la fiecare activitate a voluntarilor vin si incerc sa incant copiii cat pot cu acest instrument minunat". 

Roxana Dumitru, voluntar la Asociatia “Pavel”, a adaugat: Noi credem foarte mult in starea de bine pe care poate sa o aduca un gest, poate sa o aduca o fapta buna, o imbratisare, un medicament care vine la timp".

Activitatile social filantropice ale voluntarii de la Paraclisul Catedralei Nationale au avut ecou si peste granite, mai multe persoane dorind sa sustina cauzele. 
Denisa, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a aratat: "Am vazut pe Facebook activitatile voluntarilor si am venit tocmai din Anglia, special, pentru asta".

 

Evenimentele social filantropice ale voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiator şi coordonator al tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale.