3 octombrie 2022

Dumbrăviţa, pregătită să găzduiască în premieră fotbal de Liga a II-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Echipa noastră de fotbal se pregăteşte de primul meci organizat pe teren propriu la nivelul Ligii a II-a. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul ‘Ştefan Dobay’ din Dumbrăviţa, vom primi replica formaţiei Unirea Dej.

După victoria de săptămâna trecută, de la Târgu Jiu, din runda inaugurală a campionatului, băieţii noştri sunt mai încrezători în forţele proprii. Acest lucru a fost reliefat şi în conferinţa de presă premergătoare jocului, desfăşurată azi dimineaţă în localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan şi doi dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, gemenii Toma şi Luca Bodri.

În continuare, redăm declaraţiile oferite de cei trei la conferinţa de presă.

Cosmin Stan
‘Faţă de săptămâna trecută, cred că suntem mai încrezători prin prisma rezultatului de la Târgu Jiu. înaintea debutului nostru oficial în Liga a II-a s-a simţit un pic de tensiune. Cei care au văzut conferinţa de presă de săptămâna trecută, poate au şi simţit acest lucru la noi. Chiar dacă ne aflăm în faţa debutului pe teren propriu, cred că suntem mult mai degajaţi. Startul acesta a fost foarte important pentru moralul nostru, am luat pulsul Ligii a II-a şi cred că de acum vom aborda cu mult mai multă încredere meciurile care urmează, implicit cel cu Unirea Dej. întâlnim un adversar superior echipei cu care am jucat în prima etapă. Unirea e o echipă relativ tânără, cu foarte mult elan, care şi în sezonul trecut, dar şi în prima etapă a acestei ediţii, în meciul cu Csikszereda, a întors rezultatele. Chiar am urmărit meciul lor de săptămâna trecută şi pot să spun că, în primele 60 de minute, jocul s-a desfăşurat în jumătatea de teren a dejenilor, iar după ce oaspeţii au deschis scorul, gazdele parcă au renăscut. Deci, e o echipă cu mult elan, o echipă foarte bună. E pregătită de un antrenor foarte tânăr, preocupat să joace un fotbal cât mai modern, iar acest lucru se vede imediat atunci când îi urmăreşti. Dar şi noi avem atuurile noastre pentru a câştiga meciul de sâmbătă. în plus, avem şi un ascendent moral mic împotriva lor, prin faptul că i-am învins într-un meci amical în această vară, chiar la Dej’.

‘Vom juca în aşa fel încât să câştigăm meciul. E destul de dificil să spun eu, acum, cum vom juca. Băieţii ştiu deja, dar voi (n.r. jurnaliştii) va trebui să aflaţi la ora jocului. Adversarul probabil ne urmăreşte şi nu vreau să dezvăluim dinainte modul cum vom aborda partida’.

‘Ca public, mă aştept la un număr de spectatori sub cel cu Reşiţa, din finala barajului de promovare. Asta deşi debutăm în Liga a II-a pe teren propriu. Să nu uităm că e luna august, multă lume e încă în concediu. Dar oricum va fi lume multă’.

‘Din păcate, o absenţă certă e cea a lui Ghinescu. El acuză o problemă mai veche la inghinali, e o problemă cronică la el de câţiva ani şi i-a recidivat. Probabil nu ve vom putea baza pe el în următoarele săptămâni. Absent e şi Dragan Paulevici, care e cu o accidentare de mai lungă durată. Totuşi, recuperarea lui merge bine şi, din ce am discutat cu medicii, avem speranţe ca la începutul lunii septembrie să reia antrenamentele. în primă fază, ştiam că vom miza pe el abia la finalul lui septembrie, dar recuperarea lui merge foarte bine. Ceilalţi jucători care au avut probleme medicale au reluat antrenamentele cu noi’

‘Nu m-am gândit la o asemănare a echipei noastre cu Unirea Dej, dar cred că, în linii mari, e o comparaţie bună. Dar noi mai avem de confirmat, în vreme ce ei au făcut-o deja anul trecut’.

‘Perioada de transferuri se încheie la 5 septembrie. Acum, avem 25 de jucători, dar în momentul în care am făcut strategia pentru acest sezon ne-am gândit la un lot de 26. Deci, ar mai fi un loc liber, pe un post cerebral. Adică fundaş central, mijlocaş central – care să facă ambele faze sau chiar un atacant. S-ar putea să mai vină un jucător până când se încheie perioada de transferuri. Ne dorim un jucător senior, de valoare, pe zona centrală a terenului’.

‘Despre situaţia lui Alexandru Sabău… Am avut împrumutul pe un an de la Petrolul, dar ei ne-au sunat după câteva zile şi l-au cerut înapoi. Nu puteam să ne opunem, mai ales că în relaţiile cu ei, la începutul discuţiilor, oamenii de la Ploieşti au fost foarte înţelegători cu ceea ce le-am propus noi. S-a întors la Petrolul şi nu s-a întors, pentru că apoi l-au dat la Steaua. Nu ştiam atunci că asta se va întâmpla, dar oricum era de bun simţ să îl lăsăm să se întoarcă, pentru că el era jucătorul lor. Iniţial, ne-au spus că îl vor înapoi pentru ei. Noi pentru toţi jucătorii din lot am făcut înregistrarea la FRF în acelaşi timp sau în două ture. Nu puteam să mergem la Bucureşti de fiecare dată când semna un jucător’.

Toma Bodri
‘Integrarea nu a fost o problemă pentru mine. Pe cei mai mulţi dintre băieţi îi cunoşteam oricum de la Luca. E un grup faini, cu băieţi modeşti, la locul lor, astfel că m-am adaptat foarte repede. Sunt convins că vom avea un parcurs bun, cred că vom rămâne în continuare un grup unit, iar acest lucru ne va ajuta să realizăm multe lucruri pozitive’.

‘Am mai jucat în Liga a II-a pentru CSM Slatina, iar această revenire în eşalonul al doilea, vă daţi seama, e foarte frumoasă! Liga a II-a e totuşi un alt nivel, de aici începe practic fotbalul serios. Vine mai multă lume la meciuri, sunt urmărite echipele din această ligă şi e o posibilitate mai mare să te faci remarcat şi să ajungi la o echipă cu pretenţii mai mari’.

‘Meciul cu Unirea Dej e mai greu decât cel cu Viitorul Pandurii. îi cunoaştem pe cei de la Dej, am disputat un amical cu ei, pe care l-am câştigat 2-1. Suntem echipe asemănătoare, cu o medie de vârstă destul de coborâtă. Unirea e o echipă preocupată de fotbal, cu un antrenor foarte tânăr. Văd un meci de luptă şi în care atenţia e foarte importantă’.

‘Am mai fost în aceeaşi echipă cu Luca la nivel de seniori doar la Slatina. Ambii eram juniori, dar el a plecat după o jumătate de an’.

Luca Bodri
‘Personal, nu am emoţii înaintea debutului pe teren propriu, dar ca echipă sper să facem un meci foarte bun. Va fi o zi istorică, sportul dumbrăviţean nu a mai trăit aşa ceva şi sper să nu ne dezamăgim fanii’.

‘Acum un an, când am venit la echipă, nu-mi imaginam că vom juca atât de repede în Liga a II-a. Doar din iarnă am început să-mi pun problema. Ţin minte, am venit destul de târziu, cu două săptămâni înainte de a începe campionatul, iar domnul Stan mi-a spus că are deja lotul format dar îmi dă o şansă, iar dacă voi merita, voi juca. A fost corect cu mine, din punctul acesta de vedere’.

‘Primul impact cu Liga a II-a a fost aşa cum mă aşteptam. Sunt spaţii mai mari, adversarii te lasă să ataci, nu te presează ca la Liga a III-a. E un fotbal de mai bună calitate, jucătorii sunt mai buni şi mă aşteptam ca la Târgu Jiu să avem parte de un meci destul de solicitant din punct de vedere fizic. Chiar aşa a şi fost, dar mă bucur că a ieşit bine’.

‘Meciul cu Unirea cred că va fi mai deschis, mai echilibrat, faţă de meciul de la Târgu Jiu care a fost ceva mai închis. Sunt două echipe tinere, preocupate de fotbal şi cu o posesie bună. Eu zic că pentru ochiul spectatorului va fi un joc destul de frumos’.

‘Fratele meu voia oricum să vină la un club în Timişoara, pentru că face aici facultatea. A văzut că la noi e un nucleu foarte bun de jucători, condiţiile sunt şi ele bune… El ar fi venit oricum, chiar dacă n-am fi promovat în Liga a II-a. Îl cunoştea bine şi domnul profesor’.

Vă dorim o zi cât mai bună şi vă aşteptăm cu drag la meci! Accesul se va face pe intrarea principală (în partea stângă a clădirii vestiarelor), iar masa presei e situată la Tribuna 0 (prima din stânga intrării).

Gabriel Toth
Ofiţer de presă CSC Dumbrăviţa

Sursa foto britannica