30 noiembrie 2021

Dumitru Coarnă: Caracatiţa corupţiei se extinde! Relaţii suspecte între capii poliţiei şi clanurile interlope

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dumitru Coarnă: Caracatiţa corupţiei se extinde! Relaţii suspecte între capii poliţiei şi clanurile interlope. MAI închide ochii când vine vorba de probleme grave la vârful sistemului

În declaraţia politică susţinută în Parlament în 19 mai 2021, deputatul PSD Dumitru Coarnă a atras atenţia asupra unor grave probleme existente în interiorul MAI. O parte din lucrătorii MAI cu funcţii de conducere beneficiază de protecţie sporită, fiind ocoliţi de anchetele de specialitate, lucru extrem de dăunător pentru sistem cât şi pentru corecta funcţionare a structurilor componente.

„Din păcate, unii poliţişti cu funcţii de conducere sunt în slujba interlopilor şi gestionează siguranţa publică apărând interesele acestora, Miza mare în această ecuaţie este dată de faptul că aceşti oameni plasaţi în funcţii cheie gestionează banul public. Un exemplu în acest sens este frauda la bugetul MAI, constând într-un prejudiciu material în cuantum de 10 milioane lei, ca urmare a săvârşirii unor ilegalităţi de către persoane cu funcţii de conducere din cadrul Serviciului Omoruri al DGPMB”, a declarat deputatul PSD.

„La Casa de Pensii a MAI avem o situaţie distinctă, în sensul că sunt în plată pensii majorate prin falsificarea unor documente financiare, fapt cunoscut de conducerea MAI fără a dispune măsuri pentru recuperarea prejudiciului cauzat”, a susţinut Dumitru Coarnă.

„Edificator este cazul din DGPMB, unde poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri, care îndeplineau condiţiile de vechime şi vârstă au beneficiat de aceste falsuri şi au în plată sume de bani majorate, altele decât cele cuvenite”, a subliniat deputatul.

S-a creat astfel discriminare în rândul acestei categorii profesionale, prin încasarea fără drept a unor sume de bani, fenomen ce generează un prejudiciu în continuă derulare şi creştere. Sunt oameni în structurile de conducere care trebuie să plece acasă, să elibereze locul pentru profesionişti. Caracatiţa corupţiei s-a extins la nivel naţional !

„Am ajuns să trăim într-un stat de tip mafiot, în care o parte dintre politicieni sunt în legătură directă cu lumea interlopă şi dictează regulile siguranţei publice. Mecaniscul e simplu: politicieni ancoraţi în zona mafiei sunt sprijiniţi de lumea interlopă şi încearcă să-şi pună în funcţiile-cheie din poliţie „omul lor”, un sistem de genul serviciu contra serviciu”, a explicat deputatul PSD.

Vorbim despre grave probleme existente în interiorul sistemului, generate în special de cei care ocupă funcţii de conducere şi care au legături suspecte cu clanuri şi infractori, categorii care folosesc sume importante de bani pentru a-şi asigura protecţia. Reformele promise pentru reorganizarea activităţii Ministerului de Interne întârzie să apară iar funcţiile de conducere se ocupă în continuare pe alte criterii decât pe competenţă.

„Susţin reorganizarea instituţională a MAI şi identificarea măsurilor necesare pentru a construi un sistem sănătos în care poliţistul să fie protejat, un sistem în care funcţiile de conducere să fie ocupate pe criterii de profesionalism şi integritate”, a susţinut deputatul Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.

Dumitru Coarnă
Deputat PSD