30 septembrie 2022

Dumitru RUJAN: Bugetul de stat pentru anul 2023 va fi adoptat în luna octombrie şi va conţine majorări de venituri pentru populaţie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PNL Dumitru Rujan consideră că efortul Guvernului Ciucă de a finaliza proiectul de buget pentru anul 2023, până la finalul lunii octombrie, ar fi o premieră pentru România şi un semnal major de normalitate pentru mediul economic şi social din România:

„Alocările bugetare trebuie să fie cunoscute de către toţi cetăţenii şi de toate instituţiile, înainte de începerea anului fiscal, nu după. Din diferite motive, în anii precedenţi, legile bugetare se adoptau în cel mai bun caz în timpul sărbătorilor de Crăciun, în luna decembrie. Nu de puţine ori bugetul s-a dezbătut şi adoptat în luna februarie sau chiar în martie, cu consecinţe deosebit de grave asupra demarării şi execuţiei investiţiilor publice, dar şi asupra funcţionării unor instituţii şi al adoptării bugetelor administraţiilor publice locale.

Angajamentul prim-ministrului Nicolae Ciucă de a adopta până la data de 27 octombrie proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat va reprezenta o adevărată premieră, o încadrare perfectă în termenele prevăzute de Legea nr.500/2002 şi un veritabil semnal de normalitate şi responsabilitate pe care îl dă preşedintele PNL.

Salariile şi pensiile vor creşte cu certitudine. Este al angajament ferm al premierului Ciucă, iar angajaţii şi pensionarii trebuie să aibă încredere în Guvernul Ciucă. Cu cât vor creşte? Acest lucru se va cunoaşte numai după ce ministerele vor evalua ce venituri va avea bugetul în anul viitor, cât îşi poate permite România să aloce pentru aceste creşteri, fără a genera alte dezechilibre macroeconomice.

Chiar dacă unii acuză Guvernul pentru întârzierea anunţării unor procente certe de majorare a veniturilor, cred că suntem cu toţii de acord că acesta este un semn de responsabilitate majoră.

Vreau să asigur populaţia că, în anul 2023, vor fi şi majorări de salarii şi pensii, dar şi cele mai importante alocări financiare pentru investiţii publice, pentru infrastructura de transporturi, educaţională sau de sănătate. Am toată încrederea că sub Guvernul Ciucă se pun adevăratele baze ale modernizării României, proces pe care îl aşteptam de atâta vreme şi care părea că nu mai vine.”

Dumitru RUJAN
Deputat PNL

22 septembrie 2022

Sursa foto Dumitru RUJAN