Publicat: 7 Septembrie, 2019 - 03:58
Share
Pentru a face loc extinderii complexului Dragonul Roșu

 După 30 de ani oficialitățile și-au dat seama că complexul engros EUROPA nu avea nici un fel de autorizație. Popularul depozit urmează să fie demolat în totalitate de tarabele improvizate ce au rezistat tuturor controalelor.,

Cunoscut pentru marfa ieftină și de slabă calitate, dar și pentru că era vizat des de razii ale fiscului, care a încercat fără succes să lupte cu evaziunea. Proprietarii terenului spun că nu ei controlau afacerea și se plâng că autoritățile nu i-au ajutat până acum să curețe zona de tarabe. Neoficial, numai din chirii se puteau strânge peste un milion de euro pe lună. Bani care nu erau impozitați.

Când se anunțau controale, comercianţii abandonau marfa şi fugeau dar reveneau în scurt timp şi o luau de la capăt. Zona devenis în timp un rai al evaziunii fiscale.

La începutul acestei veri sute de poliţişti, jandarmi, agenţi ai fiscului au verificat Complexul Europa, iar Primăria Sectorului 2 le-a cerut proprietarilor să cureţe zona. Apoi au început demolările.

Vânzătorii spun că au aflat în urmă cu câteva săptămâni că trebuie să plece. Surprinzător este ca zona nu avea autorizaţii de construcţie, dar a rezistat în ilegalitate 30 de ani.

Proprietarii, grupul de firme Niro şi familia Salitra, pretind că până acum întreaga zonă a fost controlată de altcineva. Nu vor să dea însă numele celor care încasau bani din tarabele ce făceau vânzări de milioane de euro zilnic pe cele 8 hectare şi jumătate de teren. Nu pot să fie decât fericiţi ca terenul e curăţat şi le va fi redat, pentru a putea extinde rețeaua legală a Dragonului Roșu, o entitate ceva mai puțin evazionistă.

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: