29 septembrie 2022

După atacul artileriei turcești, Irakul își retrage ambasadorul din Turcia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Național de Securitate al Irakului a dispus astăzi retragerea de la post a Ìnsărcinatului cu afaceri ad Interim din Turcia, în urma atacului de artilerie, din partea Turciei, asupra unei stațiuni balneare din nordul țării, care a făcut cel puțin 9 morți și 22 de răniți.

Agenția INA din Irak scrie că guvernul irakian a decis să renunțe la intenția de a numi un nou ambasador la Ankara și a început să lucreze la elaborarea unui document privind acțiunile ilegale ale Turciei pentru a trimite o plângere oficială Consiliului de Securitate al ONU.

Bagdadul intenționează, de asemenea, să ceară Ankarei să-și retragă toate forțele de pe teritoriul republicii și să emită scuze oficiale pentru atacul de artilerie. Așa cum era de așteptat, ambasadorul Turciei în această țară va fi invitat la Ministerul de Externe irakian, iar cu ocazia incidentului i se va remite acestuia o notă de protest.

Ieri, platforma de știri irakiană SHAFAQ News a raportat că cel puțin 9 persoane au fost ucise și alte 22 au fost rănite în urma bombardamentelor de artilerie turcă asupra unei zone turistice din provincia Dahuk (parte a Kurdistanului irakian).

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Pixabay