Publicat: 10 Decembrie, 2019 - 12:04
Share
„Etapa protocoalelor s-a încheiat!”

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marți, în fața completului CSM, că atâta timp cât se va mai afla la conducerea statului român nu vor mai exista protocoale secrete încheiate între sistemul de justiție și cel politic.Într-o abordare surprinzătoare ( pe vremea dezvăluirilor nu s-a referit niciodată la acestea) Iohannis le-a atras atenția magistraților să își asume și aceștia partea de răspundere față de români.

„Eu nu mai sunt în campanie. Acum chiar avem șansa să realizăm acest lucru. Acea etapa a protocoalelor s-a incheiat de mult si voi veghea sa nu mai revina niciodată.

Acea intrare cu bocanii a politicienilor sau mai bine zis a partidelor, ca să nu generalizez,  în justiție s-a terminat! Cât voi rămâne eu nu se va mai repeta. Într-o Românie normală nu avem ce discuta de justiție. Justiția se înfăptuiește, nu se discută. Și CSM trebuie să își asume responsabilitatea pentru partea de care răspunde în fața românilor. Într-Românie normală, judecătorii judecă drept și își fac treaba. Iar niciun politician nu încalcă justiția.

Președintele a făcut aceste precizări doar după ce judecătoarea Baltag i-a atras atenția asupra subiectului: 

"Ne-am bucura să dați semnalul ca justiția să nu mai fie subiect de campanie electorală. Este subiect de campanie de prea multă vreme și ne-am întrebat ce ar face politicienii dacă nu ar mai fi justiția. Probabil nu ar mai fi politicieni. Ne-am dori ca în anii ce urmează să vă gândiți la suferințele acestor cetățeni, la impactul asupra lor al unor intervenții oculte, de natura unor protocoale secrete. Aș vrea ca președinte să poată să vorbească deschis despre acest lucru și am încredere că o veți face. Nu trebuie să ocolim acest lucru".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: