Publicat: 5 Iunie, 2020 - 12:27
Share
Într-un accident de mașină în care ea nu se afla!

S-ar putea crede că Ana Birchall este o persoană mai mult decât importantă dacă forțele răului se coalizează să-i vină de hac prin cele mai odioase metode. Una dintre acestea ar fi prin acidentul de mașină suspect din urmă cu un an care o face să creadă că este vânată de persoane din mediul politic, dar și din zona privată.

Fostul ministru al Justiției din perioada guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă a  povestit la Realitatea PLUS că mașina sa, în care se aflau soțul și fiul ei, a fost accidentată anul trecut:

”Eu mă mulțumesc că ai mei sunt bine și am trecut peste acest lucru. A fost un șoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în mașină, trebuia să fiu și eu în mașină. Erau soțul meu și copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea mașină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, și ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop și aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea mașină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt și altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci și oamenii din Ministerul Justiției, a fost un asediu permanent. M-au amenințat diverse persoane și din mediul politic, și din zona privată.”, a spus  ieri, fostul ministru al Justiției Ana Birchall.

Până acum Ana Birchall nu s-a remarcat decât prin eforturile disperate pe care le-a făcut ca să devină ministru al Justiției si de a supraviețui în funcție după căderea guvernului, cu sprijin american.

 

Ana Birchall a mai fost cu vreo zece ani în urmă, eroina unui episod controversat:

Pe 20 octombrie 2008, președintele de atunci al PSD, Mircea Geoană, ieșea să anunțe, după ședința săptămânală a Biroului Permanent, că Ana Birchall va candida pentru un mandat de deputat în colegiul SUA-Canada. Surse politice au susținut, la momentul respectiv, că decizia a fost mai multă impusă de Mircea Geoană, în condițiile în care erau suficienți membri ai conducerii centrale care nu agreau o candidatură a Anei Birchall. În final, aceasta avea să piardă mandatul în fața candidatului PDL Mircea Lubanovici.

După câteva luni bune, înainte de alegerile prezidențiale din 2009, este difuzată pe internet o înregistrare video în care liderul PSD Mircea Geoană apare luând bani de la o persoană. Anterior publicării înregistrării, președintele de atunci, Traian Băsescu, declarase că social-democrații „se filmează între ei și se vând” și a spus că deține o casetă cu imagini compromițătoare despre liderul PSD, dar că a refuzat să fie publicată.

În înregistrare, se vede Mircea Geoană, așezat, cel mai probabil în sediul PSD din Kiseleff, primind un teac de bani de la o persoană de sex feminin. Scurta discuție decurge astfel:

„Femeie: Eu am aicea 5.000 de... euro. Contribuția mea la campanie.

Mircea Geoană: Ok.

Femeie: Dar, mă rog, vă ajută pe dumneavoastră acuma, dar asta-i contribuția mea în pregătirea unui loc eligibil pentru mine. Îmi cer scuze că sunt așa, eu am crezut că am și eu...”

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: