21 septembrie 2021

Duță: încă o bomboană pe coliva democrației

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În prima săptămână din iunie s-au produs câteva evenimente notabile.

Mărfarul cu liberali a schimbat dintr-o dată direcția ca la Vințu de Jos, îndreptându-se brusc spre halta Cîțu.  Putem bănui cine a fost acarul care a schimbat macazul. După ce, până cu o zi înainte, îi juraseră credință liderului lor, sicofanții cu măști în culoarea partidului au făcut stânga împrejur și l-au luat în brațe pe Cîțu. Mari liberali, mari caractere. Șică Mandolină a rămas pe peronul politicii cam singur, cu ochii-n soare și batista fluturând.

Ministrul Sănătății a recunoscut să angajamentul Guvernului, ca până  la 1 iunie să fie vaccinați 5 milioane de români, a fost ratat.

Sectorul 1 din București a fost sufocat de gunoaie, după ce primăria condusă de Clotilde Armand a refuzat să plătească serviciile prestate. Comportamentul acestui personaj frizează patologicul. Trebuie să ai un mare tupeu să te duci într-o țară străină, să te dai în stambă în fel și chip și să-ți bați joc în ultimul hal de cetățenii acelei țări. Pe de altă parte, însă, această batjocură este cea mai corectă pedeapsă pentru prostia celor care au votat acest personaj întru-totul detestabil.

Câmpul tactic îl ține pe mai departe prizonier pe Dragnea, în pofida dreptului său de a fi eliberat condiționat. Ignorând recomandările comisiei din penitenciar,  un judecător a constatat din scaun că Dragnea nu s-a reeducat destul. Așa scria, probabil, în plicul galben. Ura față de fostul lider PSD este egalată doar de spaima unora ca acesta să redevină liber. Când o pedeapsă i se apropie de sfârșit, un alt dosar penal îi este gata pregătit. Scopul evident este lichidarea fizică a lui Dragnea, conform preceptului nazist că adversarii politici nu trebuie învinși, ci distruși.

Și tot săptămâna trecută săracu^ Ciolacu a avut o revelație: și-a adus aminte că, ani în șir,  Iohannis, acompaniat de țambalagiul său Rareș Bogdan, i-a jignit în fel și chip   pe pesediști. Drept pentru care, abia acum, el afirmă țanțoș că nu-l iartă și nu stă de vorbă cu el (ca și cum Iohannis l-ar băga în seamă) „până nu iese public și își cere scuze pentru ciuma roșie”. Săracu^ Ciolacu!…

Cireașa pe tortul săptămânii – de fapt, o mică bomboană pe coliva democrației – au reprezentat-o declarațiile făcute de fostul președinte al CNAS, Lucian Duță, la un post de televiziune și, apoi, mai detaliat, într-un interviu acordat lui Cornel Nistorescu în emisiunea „Tu ce zici?”, de miercurea trecută (vezi aici https://www.cotidianul.ro/acuzatiile-lansate-de-lucian-duta-la-emisiunea-tu-ce-zici/). Dacă am fi cu adevărat un stat de drept democratic, acele declarații ar fi suficiente pentru începerea unuia dintre cele mai spectaculoase dosare penale din ultimii 30 de ani. Sunt implicate autorități americane, firme, ambasade și ambasadori, miniștri, Big Pharma, SRI și guvernul României, inclusiv președintele care a condus țara până spre demența de acum.

Mizeria securistă devoalată de acele declarații are două componente.

Prima constă în faptul că SRI a forțat CNAS să-i predea întreaga bază de date a tuturor cetățenilor care dețin card de sănătate. George Maior și generalii Florian  Coldea și Gabriel Stătescu, fostul director IT în SRI, care a coordonat în mod direct proiectele de la CNAS, l-au chemat pe Duță la sediul SRI  unde i-au explicat că „necesitatea unificării bazelor de date este un deziderat foarte exact și foarte dorit de SRI pentru a face un așa-zis sistem ^Big Brother^. Iar sistemul ^Big Brother^ de monitorizare a populației nu se putea face niciodată în absența sistemului informatic de la CNAS. Practic, ei (SRI- n.n.) au transplatat și au replicat acest sistem în mod ilegal și l-au folosit la un moment dat”, afirmă fostul președinte al CNAS.

În subsidiar, o întrebare pur retorică se referă la caracterul lui Duță, care, în vremea când era pe cai mari, probabil chiar se mândrea că este acceptat în cupola securistă a regimului Băsescu. Acum a ajuns la ananghie, în prima instanță a primit o condamnare la 6 ani și crede că, dând  din gușă, va căpăta imaginea de victimă a celor cărora cândva le-a fost slugă. Pentru că asta a fost Lucian Duță – o slugă. Ca președinte al CNAS nu avea absolut  nici un drept să comunice cuiva datele personale ale asiguraților care umflă bugetul de 4 miliarde euro al CNAS din bani personali. Violarea acstor date personale de viață privată este cea mai gravă infracțiune comisă de Duță, nu aceea pentru care a fost condamnat la prima instanță. Dar Duță, asemenea atâtor altora, s-a gudurat pe lângă noua securitate crezând că  va fi protejat, lăsând la cheremul securiștilor zona cea mai sensibilă a vieții private – cea a sănătății. „Ce se întâmplă cu un cetățean care, nefiind convenabil sistemului, la un moment dat este șantajat cu: ^domnule, tu ești nebun!^”,  se întreabă acum Duță. Se putea întreba atunci, pe loc, și, răspunzându-și, trebuia să le pună lui Maior, Coldea și Stătescu cheile de la birou pe masă și să-și dea demisia, refuzând să fie complice la o grosolănie securistă de tip bolșevic, cu urmări incalculabile asupra democrației. O minimă morală îl obliga la acest gest. Cu atât mai mult cu cât, spune el tot acum,  serviciile speciale – SIE, „Doi și-un Sfert”, Armată, sistemul de justiție – nu erau de acord să dea SRI datele personale ale propriilor angajați.

A doua componentă a acestei tărășenii murdare este una la fel de gravă și cu tentacule care ajung la grobianul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Acesta a mai fost ministru, tot la fonduri europene, între aprilie și  octombrie 2016, în Guvernarea comică a lui Cioloș. I s-a spus atunci „ministrul Zero”, având în vedere precaritatea absorbției de fonduri europene din perioada mandatului său.

Porecla este cam nedreaptă, întrucât, sub conducerea lui Ghinea, Ministerul Fondurilor Europene a aprobat, totuși un proiect, unul singur, și anume pentru SRI.

Proiectul se cheamă „SII ANALYTICS – Sistemul informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date”  și a fost depus de SRI prin Unitatea Militară 0929 București, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile. Potrivit unui comunicat al SRI din august 2016, „valoarea proiectului este estimată la 142,071 milioane de lei, reprezentând aproximativ 31,5 milioane de euro, din care 84,3411% finanțare din fonduri externe nerambursabile”.

Detalii despre acest proiect de inspirație bolșevică se pot găsi pe https://www.juridice.ro/460184/critici-la-adresa-proiectului-sii-analytics.html.

Cea mai notabilă realizare a lui Ghinea din primul său mandat de ministru a fost aprobarea ilegală din fondul operațional aflat în subordinea MFE a acestui  proiect cu dedicație pentru SRI, folosit pentru supravegherea neconstituțională a cetățenilor. Acum se explică de ce un asemenea personaj gulgutier a mai fost chemat încă o dată în fruntea aceluiași minister.

A fost europarlamentar din mai 2019 până în decembrie 2020, când, în mod ciudat,  abandonează leafa de vreo 15.000 de euro pe lună, plus leneveala de la Bruxelles plus pensia asigurată de PE și, fiind chemat în garnizoană, se prezintă cu grăbire să preia din nou Ministerul Fondurilor Europene. Probabil are pe masă alte proiecte similare de aprobat.