Publicat: 19 Iulie, 2013 - 19:00
Share

Livehouse Comedy continuă seria show-urilor de comedie cu o nouă premieră pentru România: Dylan Moran – unul dintre cei mai apreciaţi performeri de stand-up comedy din Europa, actorul irlandez urmând a se afla toamna aceasta pentru prima dată la Bucureşti, show-ul său fiind programat pe 8 Octombrie, la Cinematograful Scala.


După Eddie Izzard şi Pablo Francisco, acesta este cel de-al treilea show de stand-up comedy internaţional confirmat în România în acest an, Livehouse Comedy consacrându-se oficial drept principalul promoter al acestui curent în România.

Actor, scriitor, producător de filme şi - nu în ultimul rând - comic, Dylan Moran este un performer desăvârşit, cu un umor cultivat şi extrem de savuros apreciat la scară largă nu doar de fanii genului ci şi de colegii de breaslă. Bun prieten cu Eddie Izzard, Dylan s-a bucurat întotdeauna de sprijinul şi aprecierea acestuia, fiind deseori lăudat de bunul său amic: "Dylan este poate cel mai amuzant om pe care îl cunosc. Când ne întâlnim se cutremură pereţii de la hototele de râs. Omul acesta e fantastic", declara Eddie Izzard care l-a şi felicitat pe Dylan pentru performanţa de a fi primul comic englez care a susţinut un show în Rusia.

Dylan Moran a debutat pe scena stand-up în 1992, pentru ca în 1993 să câştige premiul competiţiei So You Think You're Funny din cadrul Edinburgh Festival. Ulterior artistul devine o prezenţă constantă în cadrul evenimentelor de profil precum Just for Laughs Montreal Comedy Festival, Melbourne International Comedy Festival sau Kilkenny Comedy Festival. În 2007 s-a clasat pe locul 17 în topul celor mai buni 100 de comici de stand-up realizat de Channel 4, trei ani mai târziu ocupând poziţia a 14-a.

Deşi show-urile live, pe scenă, sunt preferatele sale, Dylan Moran nu s-a ţinut departe nici de micul ecran astfel că, în 1998 are primul său rol important într-o producţie televizată, interpretându-l pe Ian Lyons în cadrul sitcomului How Do You Want Me? difuzat pe BBC 2. Mai mult decât atât, în 1999 Dylan face pasul către cinematografie, jucând rolul lui Rufus în comedia romantică Notting Hill, alături de Hugh Grant şi Julia Roberts. În anul 2000, pe Channel 4 este lansat proiectul Black Books, un sitcom creat chiar de Dylan Moran în care acesta are rolul principal. Producţia se bucură de un real success, astfel că alte două sezoane sunt difuzate până în 2004, când Dylan obţine primul său rol major pentru marele ecran în comedia zombie Shaun of the Dead.

Dincolo de activitatea cinematografică, Dylan Moran rămâne în continuare fidel show-urilor de comedie, susţinând numeroase turnee în Statele Unite şi Europa, publicaţia The Times caracterizându-l drept "un specialist al charismei comice ce reuşeşte să treacă, abil şi natural, de la un subiect la altul într-o manieră aparent spontană, dar care este, de fapt, extrem de bine gândită". După mai multe reprezentaţii sold-out în Irlanda, Marea Britanie sau Rusia, anul acesta, actorul va pleca într-un nou turneu european intitulat "Yeah, Yeah!" care îl va aduce şi în zona centrală şi de sud-est a continentului, inclusiv în România.

Show-ul lui Dylan Moran de la Bucureşti va avea loc pe 8 Octombrie, la Cinematograful Scala, biletele fiind disponibile începând de astăzi la preţul de 125 de lei pe myticket.ro. După show-ul lui Pablo Francisco, acesta este cel de-al doilea spectacol de stand-up confirmat de Livehouse Comedy pentru această toamnă.