27 iunie 2022

E-Distribuţie Dobrogea a lansat o licitație pentru lucrări de mentenanță și modernizare a rețelei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a lansat o licitație pentru atribuirea de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de mentenanță și modernizare a liniilor și instalaţiilor electrice de medie şi joasă tensiune din județele Constanța, Călărași, Ialomița și Tulcea.

Lucrările pentru modernizarea rețelelor vizează creșterea rezilienței și a fiabilității acestora. Investițiile în rețelele de medie tensiune se reflectă în reducerea semnificativă a numărului întreruperilor neplanificate și, mai ales, a duratei acestora.

Acordul-cadru vizează o perioadă de 36 luni și se ridică la o valoare de peste 125 milioane lei fără TVA (25,4 milioane euro). Firmele interesate pot depune oferte până la data de 30.06.2021 pentru unul sau mai multe dintre cele patru loturi scoase la licitație. Selecția se va face pe baza celor mai avantajoase oferte financiare.

Lucrările de mentenanță sau modernizare vizează liniile electrice aeriene și/sau subterane și instalațiile de medie/joasă tensiune ale E-Distribuție Dobrogea. Clienții vor putea consulta programul lucrărilor programate în regiune aici: https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent/intreruperi-planificate-dobrogea.html

În Dobrogea, E-Distribuție are planificate, în 2021, investiții de 176 milioane de lei (35,7 milioane euro) în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Din valoarea totală, suma de 22 milioane de lei este alocată lucrărilor de modernizare/construcție de linii de medie tensiune și posturi de transformare, iar 35 milioane de lei reprezintă volumul rezervat pentru lucrări de modernizare/construcție de linii de joasă tensiune.

În prezent, pentru alimentarea cu energie electrică în bune condiții a clienților din localitățile Constanța si Slobozia, compania modernizează două stații de transformare; de asemenea, au fost inlocuite ambele transformatoare din stația de transformare Eforie Nord cu unele de putere superioara 40MVA pentru asigurarea racordării la rețea a noilor consumatori din partea de Sud a județului Constanța. În județul Călărași, se execută lucrări de îmbunătățire a liniilor de joasă tensiune, în beneficiul consumatorilor din localitățile Oltenița și din Nicolae Bălcescu.

Valoarea programelor de modernizare și de mentenanță a rețelei electrice din acest an se adaugă investițiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuție Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea, pe plan local, a standardelor de mediu ale grupului Enel.