Publicat: 21 Iunie, 2017 - 12:40
Share

E-Distribuție Muntenia a investit aproximativ 1,1 milioane de euro pentru modernizarea reţelei de electrice de distribuţie din judeţul Giurgiu. În primele cinci luni ale acestui an, compania de distribuţie a desfăşurat lucrări de modernizare a reţelelor de medie şi joasă tensiune, precum şi lucrări de îmbunătăţire a nivelului de tensiune, pentru a putea interveni mult mai rapid şi mai eficient pentru remedierea avariilor, îmbunătăţind astfel reţeaua şi calitatea serviciului de distribuţie.

“E-Distribuție îşi menţine angajamentul de a moderniza și de a îmbunătăţi calitatea rețelei, deoarece un sistem energetic eficient este benefic atât pentru consumatorii finali, cât și pentru operatorul de distribuție. Prin modernizarea rețelelor, reuşim să automatizăm și să simplificăm operațiunile companiei, în timp ce consumatorii finali vor resimţi diminuarea considerabilă a disconfortului intervenţiilor, precum şi o durată semnificativ mai redusă a întreruperilor. Suntem hotărâți să ne menţinem în topul celor mai performanţi operatori de distribuție din România", a declarat Federico Panone, Directorul General al E-Distribuție Muntenia, Banat și Dobrogea.

Peste 1.500 de clienți din localitățile Gogoșari, Rălești, Drăghiceanu, Izvoru, Vieru, Hodivoaia, Putineiu şi Daia din județul Giurgiu, au beneficiat de o calitate mai bună a serviciului în urma lucrărilor de modernizare a rețelei de medie tensiune. Modernizarea a constat în înlocuirea mai multor echipamente de rețea, relocarea amplasamentului în vederea facilitării accesului pentru electricieni în caz de incidente, precum și în lucrări de îmbunătățire a nivelului de tensiune, cu scopul creșterii performanței serviciului de distribuție de energie electrică.

De asemenea, E-Distribuţie Muntenia a efectuat lucrări de modernizare la rețeaua de joasă tensiune, în beneficiul a peste 4.000 de clienți din Giurgiu, Cucuruzu, Vieru si Gostinu. Ca urmare a lucrărilor de modernizare, în aceste localități greu accesibile anterior pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, numărul intervențiilor a scăzut semnificativ, în timp ce calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice s-a îmbunătățit considerabil. În plus, datorită sistematizărilor, aceste localități sunt pregătite pentru instalarea de contoare inteligente. Compania a mai finalizat lucrări de centralizare măsură în localitatea Colibași, dar şi lucrări de modernizare a rețelei de joasă tensiune în localitatea Remus, în beneficiul a 1.350 de clienți.

Mai mult decat atât, în luna iunie, E-Distributie Muntenia va începe o serie de lucrări de îmbunătățire a serviciului de distribuție. În acest sens, sunt planificate lucrări de centralizare măsură în localitățile Greaca, Zădăriciu și Frățești. Aproximativ 2.900 de clienți vor beneficia în urma modernizării liniei electrice subterane din centrul orașului Giurgiu, în timp ce locuitorii din Chiriacu, Izvoarele, Radu Vodă și Dimitrie Cantemir vor avea servicii îmbunătăţite datorită modernizării liniei electrice aeriene de medie tensiune Oncești.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul. Ca urmare a modernizării rețelelor, cele trei companii E-Distribuție - care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea - sunt în topul celor mai performanți operatori de distribuție de energie electrică din România în privința calității serviciilor în ultimii ani. Conform datelor raportate Autorității Nationale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru 2015, indicatorul SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 221 minute, cel mai bun nivel din țară, media națională fiind de 308 minute. În 2016, indicatorul de performanță s-a îmbunătățit și mai mult conform datelor preliminare, până la aproximativ 175 minute pentru E-Distribuție Muntenia.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. 

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelorde mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică cât și gaze naturale.