12 august 2022

E.ON a publicat noul cadru de obligaţiuni verzi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Grupul german de utilităţi E.ON anunţă publicarea noului cadru de obligaţiuni verzi, în urma unui interes foarte ridicat al investitorilor, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi. Tendinţa de a investi durabil continuă să se manifeste în mod constant: pentru investitorii internaţionali, sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă în deciziile de investiţii. „Obligaţiunile verzi”, utilizate pentru a finanţa proiecte de investiţii durabile, ocupă un loc central. Interesul analiştilor şi al investitorilor a fost foarte ridicat în data de 1 martie, atunci când directorul financiar al E.ON, Marc Spieker, şi directorul executiv pentru Reţele Energetice, Thomas Konig, au prezentat noul Cadru de Obligaţiuni Verzi, adresat investitorilor în obligaţiuni instituţionale”, spun oficialii companiei.

Noul cadru E.ON diferă de cel publicat în 2019, printr-un detaliu cheie: pe lângă alinierea completă cu aşa-numitele principii ICMA, care stabilesc astăzi standardul obligaţiunilor verzi pe piaţa de capital, este şi primul din UE care respectă pe deplin criteriile taxonomiei UE privind activităţile economice sustenabile şi proiectul de act delegat.

Taxonomia UE defineşte care activitate economică este clasificată ca fiind sustenabilă din punct de vedere al mediului şi, astfel, stabileşte un standard la nivel european pentru investiţiile durabile.

Cadrul de Obligaţiuni Verzi al E.ON se concentrează pe proiecte durabile atât pe parte de reţele energetice, cât şi pe parte de soluţii pentru clienţi. Reţelele electrice joacă un rol cheie în tranziţia energetică. Acestea formează platforma centrală pentru decarbonizarea cu succes în Europa şi, prin urmare, sunt conforme cu taxonomia UE, cu excepţia conexiunilor la reţea pentru centralele generatoare de CO2.

Noul cadru E.ON va include mai întâi reţelele electrice din Germania şi Suedia, care permit deja, într-o foarte mare măsură, alimentarea reţelei cu energie regenerabilă. Pe parte de soluţii pentru clienţi, vor fi incluse proiectele pe care E.ON le dezvoltă pentru clienţii industriali sau municipali, cele foarte eficiente, care vin cu soluţii combinate de încălzire şi energie. Astfel, investitorii au posibilitatea de a participa în mod clar la (re)finanţarea proiectelor durabile ale Grupului E.ON.

„În ultimii ani, E.ON a considerat finanţarea verde ca element de bază în strategia sa de finanţare. Cu Cadrul de Obligaţiuni Verzi actualizat, creăm o platformă pentru utilizarea obligaţiunilor verzi ca parte integrantă a mixului nostru de finanţare. Ne aşteptăm să acoperim peste 50% din necesităţile noastre anuale de finanţare cu obligaţiuni verzi. Suntem foarte mândri că noul nostru cadru de obligaţiuni este primul cadru corporativ care este complet aliniat cu versiunea actuală a taxonomiei UE şi a actului delegat al acesteia. E.ON apreciază în mod deosebit faptul că prin taxonomia UE şi standardul privind obligaţiunile verzi, UE promovează o cale către criterii de evaluare armonizate pentru investiţii durabile”, a declarat Marc Spieker, directorul financiar al companiei, citat în comunicat.

Thomas Konig, directorul de reţele, precizează la rândul său: „Reţelele de electricitate joacă un rol cheie în tranziţia energetică şi servesc drept platformă centrală pentru a face cu succes tranziţia către o societate mai durabilă şi mai decarbonizată. Utilizarea tehnologiilor inteligente şi, în consecinţă, promovarea digitalizării infrastructurii reţelei ne permit să gestionăm reţelele existente la o eficienţă ridicată şi, în acelaşi timp, să ne extindem reţelele într-un mod eficient, din punct de vedere al resurselor. Cu noul nostru Cadru de Obligaţiuni Verzi, oferim investitorilor posibilitatea de a ne sprijini pentru a face sistemele energetice mai curate şi mai inteligente şi ne permite să furnizăm clienţilor noştri mai eficient energie verde”.

E.ON a achiziţionat în România fosta filială de distribuţie şi furnizare a gazelor Distrigaz Nord şi fosta filială Electrica Moldova.