6 octombrie 2022

E scris în stele: casa 6 – cheia sănătății tale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astrograma natală este un cerc împărțit în 12 ”case” care descriu, fiecare în parte, un aspect al vieții tale: viața, banii, relațiile interumane, părinții-familia, copiii, sănătatea, căsătoria, moartea, religie, demnitate, prieteni, dușmani. Subiectul nostru ocupă casa 6: sănătatea.

Medicul specializat în astromedicină calculează ce aștri se aflau în fiecare căsuță a astrogramei personale în momentul nașterii tale – aștri benefici sau malefici. Și se concentrează asupra casei 6, casa sănătății, dar și a relațiilor la distanță (cu rudele, cu prietenii aflați departe). Asocierea nu este deloc întâmplătoare: la fel ca toate relațiile interumane, și cele la distanță ne influențează sănătatea în bine sau în rău, în funcție de calitatea lor. Studiind casa 6, medicul află ce aștri o guvernau în momentul venirii tale pe lume. Pentru că acești aștri au stabilit ce predispoziții vei avea, toată viața, spre anumite afecțiuni sau tulburări funcționale.

Trecutul, prezentul, viitorul

Când a apărut afecțiunea pentru care ai venit la consultație? În ce stadiu este ea acum? Ca să găsească răspunsul, medicul îți întocmește mai multe astrograme succesive: una pentru momentul când stați față în față, în cabinetul lui, și alte câteva cu bătaie în urmă – cu doi, patru, cinci ani etc., până când depistează momentul apariției afecțiunii. Este momentul în care în casa 6 din astrograma ta s-a aflat un astru malefic. O dată prins momentul de debut, medicul știe care a fost evoluția ulterioară a bolii. Ca să vadă cum va răspunde organismul tău la tratamentul pe care ți-l recomandă și când este cel mai bine să ți-l administreze, întocmește astrograme și pentru următoarele două-trei luni.

Studiu de caz

De exemplu, prezența Soarelui în casa 6 a astrogramei personale înseamnă că vei trece ușor peste boli. Prezența planetelor grele – Pluton, Neptun – înseamnă că organismul tău va reacționa lent, iar afecțiunile vor tinde să se cronicizeze.

Astrograma din momentul declanșării unei afecțiuni în organismul tău surprinde, în casa 6, o planetă grea? Terapeutul va ști că, sub influența ei, boala se cronicizează și tratamentul va fi de durată. Nu este cazul să te alarmezi, astrogramele succesive (cu bătaie după data declanșării afecțiunii) vor indica momentul în care planeta nefastă se întâlnește, în casa 6, cu o planetă benefică – Soarele, Venus, Luna -, care îi atenuează impactul. Este urmărit în special momentul când astrul greu a părăsit casa sănătății, cedând locul planetei benefice, care te ajută să depășești impasul. Acum terapeutul poate stabili variantele de tratament. Îl ghidează, în continuare, astrograma ta. Cum? Povestim în articole viitoare.

 

Articol de Gabriela Boceanu