26 octombrie 2021

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara a ocupat locul al treilea la Hexagonul Facultăţilor de Drept 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 22-24 aprilie s-a desfăşurat la Craiova ediţia 2021 a Hexagonului Facultăţilor de Drept, cel mai prestigios concurs studenţesc naţional în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăţilor de drept ale Universităţii din Bucureşti, Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Universităţii din Craiova şi Universităţii de Vest din Timişoara. Această ediţie a concursului a inclus trei probe ştiinţifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituţional) şi a fost organizată după ce, în anul 2020, competiţia a fost suspendată din cauza situaţiei sanitare.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a situat pe locul III în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timişoara a obţinut locul I la proba de Drept constituţional (prin echipa formată din Dorin Fitchevici şi Denis Makamul, coordonată de d-na lect.univ.dr. Andreea Verteş-Olteanu), locul III la proba de Drept civil (prin echipa formată din Teodora Trifa şi Maria Rizea, coordonată de dl. drd. Maximilian-Andrei Druţă) şi locul IV la proba de Drept penal (prin echipa formată din Andreea Birău şi Iasmina Drăguescu, coordonată de d-ra drd. Cristina Nicorici).

Rezultatele obţinute de Facultatea de Drept din Timişoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la Hexagonul Facultăţilor de Drept, considerând cum, începând cu anul 2013, facultatea a ocupat un loc I, trei locuri II şi trei locuri III în clasamentul general al competiţiei.

Rezultatul confirmă apartenenţa studenţilor Facultăţii de Drept din Timişoara la elita învăţământului superior juridic din România şi se adaugă performanţelor obţinute de echipele facultăţii la concursurile internaţionale şi europene de drepturile omului şi drept internaţional public.

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara îşi exprimă aprecierea pentru efortul şi devotamentul cu care au reprezentat-o studenţii săi la ediţia 2021 a Hexagonului Facultăţilor de Drept. Totodată, Facultatea de Drept din Timişoara îi felicită pe ceilalţi participanţi la competiţie pentru rezultatele obţinute.

Ediţia 2022 a Hexagonului Facultăţilor de Drept va fi organizată la Timişoara, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.